Opskrift fundet i MAD nr. 10, 2015
300 g lammekød, olivenolie til stegning, 300 g søde kartofler, 1 løg, 3 fed hvidløg, 2 cm frisk ingefør, 1 lille bundt koriander, 1 spsk smør, 100 g tørrede abrikoser, ½-1 tsk cayenne, 2 tsk sød paprika, 2 spsk tomatpuré, 1 ds. hakkede timater, 100 g smuttede mandler, salt og friskkværnet peber,
Tilbehør/pynt: Ris kogt efter anvisningen på posen og friskmynte
- Skær kødet i tern og brun det i olien.
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
- Pil løget, og hvidløg og skær begge i tynde skiver.
- Skræl og hak ingefær fint.
- Hak koriander.
- Vend kartofler, løg, og smør i gryden, og lad det stege med i ca. 5 minutter.
- Skær abrikoserne i strimler.
- Vend cayenne, paprika, tomatpuré, abrikoser, hakkede tomater og mandler i retten, og lad den simre i ca. 45 minutter.
- Rør undervejs og tilsæt evt. lidt vand.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Kog risen efter pakningens anvisning.
- erver lammegryden med kogt ris toppet med hakket mynte.