Denne opskrift er fra min nye lækre kogebog TOKYO CULT RECIPES af Maori Muruto. Bogen er på engelsk, så jeg har oversat efter bedste evne
1 portion
Fyld/toppings: 4 stykker svinekød der har simret med stjerneanis (Link til opskrift), 1 æg, 2 cm porre – den hvide del skåret i strimler på den lange led, 1 spsk sesamolie, 1 tsk soya, friskkværnet peber
Fond/suppen: 400 ml vand, 4 spsk sauce fra kødet, 1 spsk fishsauce, friskkværnet peber, 100 g tørrede ramen nudler, fintsnittet forårsløg til garnering.
Forbered toppings således
- Skær svinekødet i 1 cm tykke skiver.
- Kog ægget til enten blødkogt eller hårdkogt – jvf. egne præferencer.
- Hvis der er nogen sauce til overs fra kødet kan ægget marineres i denne i ca 2 timer.
- Bland porrestrimler, sesamolie, soya og peber i en lille skål.
Fond/suppe:
- Bland vand, sauce fra kødet, fishsauce og friskkværnet peber, opvarm til kogepunktet og hold derefter suppen varm til servering
Samling af retten:
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
- Afdryp nudlerne godt efterfølgende.
- Server nudlerne straks de er færdigkogte – ellers vil de hurtigt miste både konsistens og smag.
- Placer nudlerne i en stor skål.
- Hæld den varme suppe henover og tilsæt derefter toppings, forårsløg og mere friskkværnet peber.
- Det vil være brændende varmt, men det er sådanne at Ramen nydes.