Cha-Han

Cha-Han – Japanese fried rice

Denne opskrift er fra min nye lækre kogebog TOKYO CULT RECIPES af Maori Muruto. Bogen er på engelsk, så jeg har oversat efter bedste evne

4 portioner

5 æg, 4 spsk solsikkeolie, 300 g ris kogt efter anvisningen på pakken- kolde eller lunkne, 1 porre (den hvide del) – finthakket, 1 spsk soya + ekstra til karamellisering før servering, 1 spsk, fishsauce, 1 nip salt, 1 spsk sake

  1. Slå æggene ud i en skål og pisk dem godt sammen.
  2. Opvarm wok eller pande på medium varme og tilsæt 2 spsk olie.
  3. Tilsæt æggemassen og rør hurtigt, så æggene bliver til røræg.
  4. Når røræggene er lige gennemstegte og stadig bløde tages de fra varmen og gemmes til senere.
  5. Inden risene steges, bør man med hænderne bryde evt. klumper af ris.
  6. Sæt igen Wokken over , nu ved høj varme.
  7. Tilsæt de 2 resterende spsk olie, og når olien er varm, tilsæt da risen.
  8. Steg risen under konstant omrøring/vending med en spatel.
  9. Når alle riskorn er vendt i olie og adskilt i enkeltkorn,  tilsættes porre og røræg.
  10. Fortsæt med bevæge rette rundt med spatelen, mens der tilsættes soya, fishsauce, salt og sake, indtil alt er gennemvarmet.
  11. Til slut dryppes lidt soya langs siderne på wokken, så risen er velsmagende med den karamelliserede sauce.

[print_link)