Nem oksekødssuppe med spelt og grønt

oksekødssuppe med rest-steg

6 forårsløg, 3 store gulerødder, 2 pastinak el persillerod, 1 spsk. olivenolie, 200 g friske asparges, 2 fed hvidløg, 4 tomater, 1½ dl (120 g) parboiled spelt, 2 l bouillon (okse), 1 kvist frisk timian, rest af oksesteg (500-600 g), 1 håndfuld frisk basilikum, salt og friskkværnet peber, 2-3 tsk. frisk citronsaft

Tilbehør: godt brød

  1. Rens forårsløgene, og skær dem i ringe- Skræl gulerødderne og persillerødderne og skær dem i i små tern.
  2. Svits dettte i olien i en gryde.
  3. Knæk aspargesene og skær dem i 2 cm´s stykker. Hak hvidløget, og skær tomaterne i tern.
  4. Tilsæt spelt, asparges, hvidløg og tomater, og svits det hele med i ca. 1 minut.
  5. Tilsæt bouillon og timiankvist, og kog op.
  6. Lad suppen simre i 25 minutter. Hak basilikum.
  7. Skær det stegte kød i strimler eller tern, og kom dem i suppen sammen med basilikum.
  8. Lad suppen simre endnu 5 minutter.
    Smag suppen til med salt, peber og frisk citronsaft.
  9. Server straks med godt brød.

Suppen kan sagtens laves med en rest kogt kylling eller kogt oksekød.

Print denne post Print denne post

Opsamling
recipe image
Opskriftsnavn
Tomatsuppe med svampe og pesto
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)