En konfektagtig påskekage.
Dej: 125 g smeltet mørk chokolade (70%), 50 g smør, 250 g sukker, 2 æg, 1 1/2 dl mel
Chokoladeskum: 100 g smeltet mørk chokolade, 2 dl piskefløde, 1 tsk vanillesukker
Pynt: kulørte likøræg
Dej:
- Forvarm ovnen til 175 grader og smør en springform grundigt. Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad eller i mikroovnen.
- Lad smørret smelte i den varme chokolade.
- Pisk æggene godt sammen med sukker og mel og tilsæt til sidst chokoladeblandingen.
- Hæld straks dejen over i springformen og bag kagen i ca 25-30 minutter (til den giver efter for et lille tryk)
- Lad kagen køle af i springformen på en bagerist.
- Lige før servering anbringes kagen på et fad og ringen fjernes forsigtigt.
Chokoladeskum:
- Smelt chokoladen forsigt i mikroovn/over vandbad.
- Bland 1/2 dl fløde i den smeltede chokolade, og lad chokoladeblandingen køle i ca 10 minutter.
- Pisk den resterende fløde til let skum, og vend forsigtigt den afkølede chokoladeblanding deri.
- Fordel chokoladeskummet på den afkølede kage og pynt med en god håndfuld kulørte likøræg.