Påskekage

En konfektagtig påskekage.

Dej: 125 g smeltet mørk chokolade (70%), 50 g smør, 250 g sukker, 2 æg, 1 1/2 dl mel

Chokoladeskum: 100 g smeltet mørk chokolade, 2 dl piskefløde, 1 tsk vanillesukker

Pynt: kulørte likøræg

Dej:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader og smør en springform grundigt. Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad eller i mikroovnen.
  2. Lad smørret smelte i den varme chokolade.
  3. Pisk æggene godt sammen med sukker og mel og tilsæt til sidst chokoladeblandingen.
  4. Hæld straks dejen over i springformen og bag kagen i ca 25-30 minutter (til den giver efter for et lille tryk)
  5. Lad kagen køle af i springformen på en bagerist.
  6. Lige før servering anbringes kagen på et fad og ringen fjernes forsigtigt.

Chokoladeskum:

  1. Smelt chokoladen forsigt i mikroovn/over vandbad.
  2. Bland 1/2 dl fløde i den smeltede chokolade, og lad chokoladeblandingen køle i ca 10 minutter.
  3. Pisk den resterende fløde til let skum, og vend forsigtigt den afkølede chokoladeblanding deri.
  4. Fordel chokoladeskummet på den afkølede kage og pynt med en god håndfuld kulørte likøræg.

Print denne post Print denne post