Kirsebærmoussekage

Kirsebærmoussekage

Fundet i mit November-nummer af SpisBedre 11/17

Chokoladebund: 350 g mørk chokolade, 75 g smør, 150 g sukker, 3 æg, 3/4 tsk. salt, 4 små pebermyntestokke,

En springform, 18 cm i diameter og lagkageplast

Kirsebærmousse: 2½ blade husblas, 75 g kirsebærlage (ikke jævnet sovs), 75 g sukker, ½ dl citronsaft, 2½ dl piskefløde, 100 g skyr

Kirsebærgelé: 3 blade husblas, 0,5 dl appelsinsaft, 125 g kirsebærlage (ikke jævnet sovs)

Pynt: Blandet juleslik i hvide og røde farver f.eks. snebolde, pebermyntestokke (hele og knuste), dronningemandler, lakridskugler o.l.

Chokoladebund: 

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Læg bagepapir i bunden af springformen.
  3. Hak chokoladengroft, og smelt det i en gryde ved lav varme sammen med smørret.
  4. Tag gryden af varmen, og lad chokoladesmørret afkøle let.
  5. Rør chokoladesmør og sukker sammen i en skål.
  6. Tilsæt 1 æg ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
  7. Rør salt i.
  8. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter.
  9. Lad den køle af i formen, men placér formen på en rist, så den slipper varmen bedre.
  10. Skær kagen fri, og rengør formen.
  11. Sæt lagkageplast fast langs kanten af formen, og læg chokoladebunden tilbage i formen.
  12. Knus de 4 små pebermyntestænger til grove krummer, og drys dem ovenpå chokoladebunden.
  13. Sæt kagen på køl, mens du laver kirsebærmousse.

Kirsebærmousse:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål i 10 minutter.
  2. Varm kirse-bærlage, citronsaft og sukker op til kogepunktet.
  3. Tag gryden af varmen.
  4. Vrid husblasen fri for vand, og opløs den i den varme lage.
  5. Hæld blandingen over i en skål og sæt den i køleskabet i 10 minutter.
  6. Pisk fløden til flødeskum.
  7. Rør skyr deri med en ske/dejskraber.
  8. Vend den let afkølede kirsebærlage i flødeskum/skyr-blandingen, så du får en jævn og sart lyserød creme.
  9. Fordel kirsebærmoussen ovenpå chokoladebunden i formen, og sæt kagen på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.

Kirsebærgelé: 

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål i 10 minutter.
  2. Varm kirsebærlage og appelsinsaft op til kogepunktet i en gryde.
  3. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den varme kirsebærlage.
  4. Afkøl lagen i ca. 10 minutter,  så den stadig er flydende, men ikke alt for varm.
  5. Hæld geléen over kirsebærmousseen i en tynd stråle, så den fordeler sig jævnt.
  6. Sæt kagen tilbage på køl til geléen har sat sig.
  7. Servering: Fjern form og lagkageplast fra kagen, Sæt kagen på et serveringsfad, og pynt den rundhåndet med blandet juleslik.
Print denne post Print denne post