Fundet i mit November-nummer af SpisBedre 11/17
Chokoladebund: 350 g mørk chokolade, 75 g smør, 150 g sukker, 3 æg, 3/4 tsk. salt, 4 små pebermyntestokke,
En springform, 18 cm i diameter og lagkageplast
Kirsebærmousse: 2½ blade husblas, 75 g kirsebærlage (ikke jævnet sovs), 75 g sukker, ½ dl citronsaft, 2½ dl piskefløde, 100 g skyr
Kirsebærgelé: 3 blade husblas, 0,5 dl appelsinsaft, 125 g kirsebærlage (ikke jævnet sovs)
Pynt: Blandet juleslik i hvide og røde farver f.eks. snebolde, pebermyntestokke (hele og knuste), dronningemandler, lakridskugler o.l.
Chokoladebund:
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Læg bagepapir i bunden af springformen.
- Hak chokoladengroft, og smelt det i en gryde ved lav varme sammen med smørret.
- Tag gryden af varmen, og lad chokoladesmørret afkøle let.
- Rør chokoladesmør og sukker sammen i en skål.
- Tilsæt 1 æg ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
- Rør salt i.
- Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter.
- Lad den køle af i formen, men placér formen på en rist, så den slipper varmen bedre.
- Skær kagen fri, og rengør formen.
- Sæt lagkageplast fast langs kanten af formen, og læg chokoladebunden tilbage i formen.
- Knus de 4 små pebermyntestænger til grove krummer, og drys dem ovenpå chokoladebunden.
- Sæt kagen på køl, mens du laver kirsebærmousse.
Kirsebærmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand i en skål i 10 minutter.
- Varm kirse-bærlage, citronsaft og sukker op til kogepunktet.
- Tag gryden af varmen.
- Vrid husblasen fri for vand, og opløs den i den varme lage.
- Hæld blandingen over i en skål og sæt den i køleskabet i 10 minutter.
- Pisk fløden til flødeskum.
- Rør skyr deri med en ske/dejskraber.
- Vend den let afkølede kirsebærlage i flødeskum/skyr-blandingen, så du får en jævn og sart lyserød creme.
- Fordel kirsebærmoussen ovenpå chokoladebunden i formen, og sæt kagen på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.
Kirsebærgelé:
- Læg husblas i blød i koldt vand i en skål i 10 minutter.
- Varm kirsebærlage og appelsinsaft op til kogepunktet i en gryde.
- Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den varme kirsebærlage.
- Afkøl lagen i ca. 10 minutter, så den stadig er flydende, men ikke alt for varm.
- Hæld geléen over kirsebærmousseen i en tynd stråle, så den fordeler sig jævnt.
- Sæt kagen tilbage på køl til geléen har sat sig.
- Servering: Fjern form og lagkageplast fra kagen, Sæt kagen på et serveringsfad, og pynt den rundhåndet med blandet juleslik.