Hindbærtærte med limeskum

Mørdej:  250 g mel, 125 g koldt smør, 75 g sukker, 1 knsp, salt, 1 æg, 1-2 spsk vand

Fyld: 300 g hindbær, 3 spsk flormelis

Limeskum: 2½ dl fløde, 3 spsk lemoncurd

  1. Smuldr smør og mel sammen til en rasp, med fingrene
  2. Tilsæt salt, sukker og æg
  3. Rør eller ælt til en samlet dej
  4. Lad dejen hvile koldt i 1 time
  5. Tænd ovnen på 180 grader
  6. Rul dejen ud i ecirkel ca 2 cm i tykkelse
  7. Læg dejen på et bagepapir på en bageplade
  8. Prik huller i dejen med en gaffel
  9. Fordel bærrene på dejen og drys med 2 sps flormelis
  10. Bag tærten midt i ovnene 20-25 min.
  11. Afkøl tærten på en rist
  12. Sigt 1 spsk flormelis over tærten lige før servering
  13. Pisk fløden til skum, og rør lemoncurd i
  14. Servér

[Print_link]