Kylling: 2 citroner, 2 tsk salt, 4 kyllingelår, 4 hele kyllingelår, rapsolie, 4 dl mel, , 2 tsk bagepulver
Kartofler : 8 bagekartofler, 4 spsk olivenolie, salt, 6 kviste frisk rosmarin
Spicy honning-dip: 2 friske grønne chili, 200 g honning, 2 spsk hvidvinseddike,
Tilbehør i øvrigt: en blandet grøn salat
Kartofler:
- Tænd ovnen på 225 grader
- Skrub kartoflerne og skær dem i smalle både
- Vend dem med olie og salt, bred dem ud på en bageplade med bagepapir
- Bag kartoflerne i ovnen i ca. 30 min. til de er møre og gyldne
- Krydr med hakket rosmarin de sidste minutter af bagetiden
Kylling:
- Del kyllingelårene i over- og underlår.
- Hæld citronsaft og salt i en frysepose,
- læg al kyllingen i posen, luk den til og lad kyllingen trække i 10 min. ved stuetemperatur
- Hæld olie i en dyp pande (ca 3 -4 cm op ad kanten) og varm godt op
- Bland mel og bagepulver i en ny frysepose
- Tag kyllingestykkerne op af citronsaften, og lad den dryppe let af
- Læg kylingestykkerne i melblandingen og ryst posen godt, så kyllingen er helt dækkede
- Steg kyllinestykkerne i den varme olie
- Skru lidt ned for varmen, og læg evt. låg på
- Vend kyllingestykkerne efter 8-10 min. og lad dem stege 8-10 min. på den anden side (uden låg) til de er gennemstegte
- krydr med salt
Dip:
- Skyl chilierne, og skær dem i tynde skiver
- læg chili i en gryde med honning og lad det simre i et par min.Tag gryden af varmen og smag til med hvidvinseddike
Servér 🙂
Print denne post