Sticky sesam-kylling

4 kyllingelår (uden ben) eller andet kyllingekød, 4 spsk. majsstivelse,
3 spsk. rapsolie, salt, 2 fed hvidløg, 2 cm frisk ingefær, 4 spsk. hoisinsauce, 2 spsk. sojasauce, 1 spsk. brun farin, 1 dl vand

Til servering: 3 forårsløg , 3 spsk. sesamfrø, Ris kogt efter anvisningen på pakken og evt en kålsalat bestående af en/flere slags kål vendt i en dressing af fiskesauce, sukker, lime og chili. Drys  med frisk mynte og koriander

  1.  Skær kyllingelårene i mindre stykker, og vend dem med 2 spsk. majsstivelse i en skål.
  2. Steg dem i halvdelen af olien på en godt varm pande i ca. 10 min. til de er gyldne og gennemstegte.
  3. Krydr med salt, og tag dem af panden.
  4. Pil hvidløg og hak dem fint.
  5. Skræl ingefæren, og riv den fint.
  6. Steg begge dele i resten af olien på panden i nogle min. sammen med hoisinsauce, sojasauce og farin, til det hele smelter sammen.
  7. Rør resten af majsstivelse ud i vandet i en lille skål, og hæld det derefter på panden.
  8. Lad saucen simre, til den tykner. Læg kyllingestykkerne i saucen, og varm det hele kort igennem.
  9. Smag til.
  10. Servering: Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde ringe.
  11. Drys dem over retten sammen med sesamfrø, og servér straks med risog evt kålsalat
Print denne post Print denne post