Pasta med krydderurter og hasselnødder

400 g spaghetti, 60 g hasselnøddekerner, 4 fed hvidløg, 6 spsk.
olivenolie til stegning, 2 håndfulde salvie, 100 g parmesan

Til servering: 2 håndfulde frisk basilikum, 2 håndfulde
frisk oregano,  friskkværnet peber og parmesan

  1. Kog pastaen al dente efter pakkens anvisning.
  2. Hak hasselnødderne groft.
  3. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver.
  4. Steg begge dele i olie på en pande i 1-2 minutter.
  5. Tilsæt salvie, og lad hvidløg og nødder blive let gyldne.
  6. Afdryp pastaen, MEN gem kogevandet.
  7. Vend pastaen sammen med nødder og 1 dl kogevand (måske lidt mere) på panden.
  8. Lad det simre i 1 minuts tid.
  9. Spæd med lidt mere kogevand, og tilsæt masser af friskrevet parmesan og et dryp olie.

Servering:

  1. Sluk for panden.
  2. Vend basilikumblade og oregano sammen med pastaen, og anret straks i dybe tallerkner.
  3. Krydr med peber, top med lidt mere friskrevet parmesan, og servér straks.

[Print_link]