10 g tørgær, 150 g surdej, 3½ dl vand, 450 g manitobamel, 2 tsk salt
(Man kan eventuelt erstatte 100 g af melet med en fyldkorstype, for et grovere brød)
- Rør gær, surdej, vand og mel godst sammen
- Tilsæt salt og rør sammen til en klistret dej
- Dæk skålen med dejen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve på køl i 10 timer, eller til dener hævet til tredobbelt størrelse
- Form 10 små ovale brød, og læg dem på en plade med bagepapir
- Lad brødene/bollerne efterhæve 1½ time under et fugtigt viskestykke.
- Tænd ovnen på 250 grader, og stil en lillebradepande i bunden af ovnen
- Sæt bollerne i den varme ovn, og hæld lidt kogende vand i bradepanden
- Sænk temperaturen til 225 grader, og bag bollerne i ca 16 minutter, til de er gyldne og gennmbagte
- Server gerne lune