Surdejsboller fra Napoli

10 g tørgær, 150 g surdej, 3½ dl vand, 450 g manitobamel, 2 tsk salt

(Man kan eventuelt erstatte 100 g af melet med en fyldkorstype, for et grovere brød)

  1. Rør gær, surdej, vand og mel godst sammen
  2. Tilsæt salt og rør sammen til en klistret dej
  3. Dæk skålen med dejen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve på køl i 10 timer, eller til dener hævet til tredobbelt størrelse
  4. Form 10 små ovale brød, og læg dem på en plade med bagepapir
  5. Lad brødene/bollerne efterhæve 1½ time under et fugtigt viskestykke.
  6. Tænd ovnen på 250 grader, og stil en lillebradepande i bunden af ovnen
  7. Sæt bollerne i  den varme ovn, og hæld lidt kogende vand i bradepanden
  8. Sænk temperaturen til 225 grader, og bag bollerne i ca 16 minutter, til de er gyldne og gennmbagte
  9. Server gerne lune
Print denne post Print denne post