Græsk spinttærte

2 skalotteløg, 2 fed hvidløg, 1 spsk olivenolie til stegning, 500 g frisk spinat, 4 æg, ½ dl fløde, 300 g feta, ½ usprøjtet citron, 1 spsk finthakket frisk rosmarin + et par stilke til pynt, 50 g let ristede pinjekerner, friskkværnet peber, et nip flagesalt, 5 ark filodej, 60 g smeltet smør til pensling af filo

  1. Pil og hak hvidløg og skaloteløg fint
  2. steg begge dele i olie  i en dyb pande i 1-2 minutter
  3. Skyl spinaten grundigt, hæld ca ½ i panden og vend det godt sammen med løgene
  4. Lad spinaten falde helt sammen, tilsæt resten af spinaten, og vend rundt til al spinaten er faldet sammen
  5. Sæt spinaten til side
  6. Pisk æggene godt sammen med fløden
  7. tilsæt smuldret feta til æggeblandingen sammen med finthakket rosmarin, citronskal, ristede pinjekerner, salt og peber.
  8. Sæt æggeblandingen til side
  9. Tænd ovnen på 200 grader
  10. Krøl et stykke bagepapir sammen, gør det vådt, og bred det ud på køkkebordet (så tørrer filodejen ikke ud)
  11. læg 1 ark filodej på bagepapiret og pensl det med smeltet smør
  12. Læg endnu et ark filodej oven på det første ark /forskudt, så ikke det flugter helt med det første ark
  13. Pensl igen med smeltet smør og fortsæt til alle 5 ark filodej er lagt i lag
  14. Løft bagepapir med filodej over i en springform på ca 22 cm i diameter og lad den overskydende filodej hænge ud over kanten ag springformen
  15. Rør den steget spinat godt sammen med ægemassen, og hæld det i springformen
  16. Fold den overskydende filodej ind over tærten, så den dækker spinat-æggeblandingen bedst muligt
  17. Drys med frisk rosmarin og bag tærten i 30 minutter til den er sprød og gyldenbrun
Print denne post Print denne post