Æblekage med kanelsukker

½ vanillestang, 300 g brun farin, 80 ml solsikke- eller anden neutral olie, 1 æg, 2½ dl kærnemælk, 300 g mel, 1 tsk bagepulver, 1/4 tsk salt, 2 æbler

Strø: 1 spsk smør, 2 spsk rørsukker, 1 spsk stødt kanel

Til Servering: 1 tsk flormelis, 2 dl cremefraiche 9%, eller flødeskum eller vanilleis

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Smør en springform på ca 24 cm i diameter med smør og beklæd med bagepapir
  3. Flæk vanillestangen, og skrab kornene ud.
  4. Pisk brunfarin, vanillekorn, æg og olie til en cremet masse med en elpisker.
  5. Tilsæt kærnemælken og pisk til ensartet.
  6. Bland mel, bagepulver og salt, og vend det i dejen, til den er glat og uden klumper
  7. Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i helt tynde både, der til sidst halveres.
  8. Vend æblebådene i dejen og fordel derefter dejen i springformen
  9. smelt smørret, og rør det sammen med sukker og kanel
  10. fordel blandingen over dejen  i et jævnt lag
  11. Bag kagen i ca 45 minutter, tjek med en strikkepind eller kødnål om kagen er færdigbagt, forlæng bagetiden til der ikke er rå del på stikkeværktøjet
  12. Tag kagen ud af ovenen og lad den afkøle let på en bagerist i formen

Servering : 

Server æblekagen med et drys flormelis og cremefraice, flødeskum eller vanilleis

Print denne post Print denne post