½ vanillestang, 300 g brun farin, 80 ml solsikke- eller anden neutral olie, 1 æg, 2½ dl kærnemælk, 300 g mel, 1 tsk bagepulver, 1/4 tsk salt, 2 æbler
Strø: 1 spsk smør, 2 spsk rørsukker, 1 spsk stødt kanel
Til Servering: 1 tsk flormelis, 2 dl cremefraiche 9%, eller flødeskum eller vanilleis
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Smør en springform på ca 24 cm i diameter med smør og beklæd med bagepapir
- Flæk vanillestangen, og skrab kornene ud.
- Pisk brunfarin, vanillekorn, æg og olie til en cremet masse med en elpisker.
- Tilsæt kærnemælken og pisk til ensartet.
- Bland mel, bagepulver og salt, og vend det i dejen, til den er glat og uden klumper
- Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i helt tynde både, der til sidst halveres.
- Vend æblebådene i dejen og fordel derefter dejen i springformen
- smelt smørret, og rør det sammen med sukker og kanel
- fordel blandingen over dejen i et jævnt lag
- Bag kagen i ca 45 minutter, tjek med en strikkepind eller kødnål om kagen er færdigbagt, forlæng bagetiden til der ikke er rå del på stikkeværktøjet
- Tag kagen ud af ovenen og lad den afkøle let på en bagerist i formen
Servering :
Server æblekagen med et drys flormelis og cremefraice, flødeskum eller vanilleis
Print denne post