“Deller”: 2 dl røde linser, 2 små løg eller 1 stort, 2 fed hvisløg, 1 mellemstor gulerod, 1 bundr purløg, 2 æg, 4 spsk rasp, 4 spsk mel, 4 spsk havregryn, 1 tsk paprika, 1 tsk chilipulverm smør eller olie til stegning, salt og friskkværnet peber
Hvidløgsdressing: 2 fed hvidløg, 2½ dl cremefraiche, 1 nip sukker, citronsaft
Tilbehør iøvrigt: ½ spidskål, 1 lille rødløg, ½ bundt koriander, 2-3 lime. 1 nip sukker, 4 -8 tortillawraps
“Deller”:
- Skyl linserne, kog dem i letsaltet vand eller boullion i 15 min., og lad dem dryppe af i en sigte.
- Pil og hak løg og hvidløg fint, og riv guleroden.
- Snit purløg fint.
- Bland det hele i en skål, og tilsæt æg, rasp, mel, gryn og krydderier. Lad farsen hvile i 30 min..
Dressing:
- Pil og pres hvidløgene, og bland dem sammen med cremefraiche.
- Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber
Servering:
- Form farsen til “deller”, og steg dem gyldnepå en pande i enten smør eller olie.
- Snit spidskålen i tynde strimler.
- Pil rødløgene, og skær dem i tynde skiver.
- Snit korianderen, og bland det hele med limesaft, sukker, salt, og peber.
- Lun tortillas, og nyd dem fyldte med de line”deller, spidskålssalat og hvidløgsdressing.