Mørdej: 100 g blødt smør, 60 g flormelis, 1/4 tsk vanillesukker, 1 nip salt, 1 æg, 30 g mandelmel, 175 g mel, en aflang tærteform mål35x11cm
Makronmasse: 150 g marcipan, 150 g sukker, 75 g æggehvider, 200 g hindbærmarmelade, 30 g mandelsplitter
Til servering : drys med flormelis
Mørdej:
- Rør smør, flormelis, vanille, og salt sammen i en skål.
- Rør ægget i.
- tilsæt de 2 slags mel, og ælt dejen forsigtigt sammen.
- Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
- Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldtysset bord.
- Beklæd tærteformen med dejen og skær overskydende dej fra, så kanterne bliver ensartede.
- Sæt tærtebunden i fryseren, mens du laver makronmassen.
Makronmasse:
- Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukker og æggehvider til en ensartet masse opnås.
Samling af tærten:
- Tænd ovenen på 180 grader.
- Tag tærtebunden ud af fryseren og fordel hindbærmarmeladen i et jævnt lag.
- For del derefter skefulde af makronmasse ovenpå hindbærmarmeladen.
- Smør forsigtigt makronmassen ud, så den dækker hele tærten.
- Drys overfladen med mandelflager.
- Bag makrontærten i 25 min. til mørdejskanterne og makronmassen er gylden.
- Afkøl tærten på en bagerist.
- skær marontærten i brede snitter før servering og sigt lidt flormelis henover