Makrontærtesnitter

Mørdej: 100 g  blødt smør, 60 g flormelis, 1/4 tsk vanillesukker, 1 nip salt, 1 æg, 30 g mandelmel, 175 g mel,  en aflang tærteform mål35x11cm

Makronmasse: 150 g marcipan, 150 g sukker, 75 g æggehvider, 200 g hindbærmarmelade, 30 g mandelsplitter

 Til servering : drys med flormelis

Mørdej: 

  1. Rør smør, flormelis, vanille, og salt sammen i en skål.
  2. Rør ægget i.
  3. tilsæt de 2 slags mel, og ælt dejen forsigtigt sammen.
  4. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
  5. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldtysset bord.
  6. Beklæd tærteformen med dejen og skær overskydende dej fra, så  kanterne bliver ensartede.
  7. Sæt tærtebunden i fryseren, mens du laver makronmassen.

Makronmasse:

  1. Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukker og æggehvider til en ensartet masse opnås.

Samling af tærten:

  1. Tænd ovenen på 180 grader.
  2. Tag tærtebunden ud af fryseren og fordel hindbærmarmeladen i et jævnt lag.
  3. For del derefter skefulde af makronmasse ovenpå hindbærmarmeladen.
  4. Smør forsigtigt makronmassen ud, så den dækker hele tærten.
  5. Drys overfladen med mandelflager.
  6. Bag makrontærten i 25 min. til mørdejskanterne og makronmassen er gylden.
  7. Afkøl tærten på en bagerist.
  8. skær marontærten i brede snitter før servering og sigt lidt flormelis henover
Print denne post Print denne post