Gulerodshummus

4 dl vand, 250 g tørrede kikærter, 2 gulerødder, 1 løg, 2 fed hvidløg, 1 tsk chiliflagerm 1 laurbærblad, 2 dl kogevand, 4 spsk citronsaft, 60 g tahin, 1 tsk salt, 1 spsk stødt spidskommen

  1. Hæld koldt vand over kikærterne, og stil dem i blød natten over. Si vandet fra, kom kikærterne i en gryde, og dæk dem med frisk koldt vand
  2. Skrab gulerødderne, og pil løg og hvidløg
  3. Skær grøntsagerne i grove tern, og kom dem i gryden sammen med chili og laurbær.
  4. Kog i ca 35 min. til kikærterne er møre.
  5.  Hæld kogevandet fra, og gem det
  6. Blend kokærterne og grøntsagerne sammen med 2 dlkogevand, citronsaft, tahin, salt og spidskommen
  7. Juster evt konsistensen med mere vand.
Print denne post Print denne post