Morgenmuffins

Dej: 50 g mandler eller mandelmel, 45 g havregryn, 45 g fint sigtet speltmel, 1 lille tsk. bagepulver, 1 lille tsk. natron, ½ tsk. salt, ½ tsk. vanillesukker, 1 stor fintrevet gulerod, 4 friske dadler, 1,5 dl. yoghurt naturel, 1 spsk. smør, 2 store æg, 75 g friske eller frosne hindbær,

Mysli-topping: 30 g havregryn, 30 g solsikkekerner, ½ spsk. blødt smør, 1 tsk. honning,

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Mysli-topping: 

  1. Rør havregryn, solsikkekerner, honning og smør sammen.

Dej:

  1. Kom havregryn og mandler i en minihakker og kør til et fint mel.
  2. Kom det i en skål og bland det sammen med speltmel, bagepulver, natron, salt og vaniljepulver.
  3. Blend yoghurt, dadler og smør  til en cremet og ensartet masse.
  4. Vend det sammen med de tørre ingredienser og revet gulerod.
  5. Pisk æggene lyse og luftige i en anden skål.
  6. Vend æggene forsigtigt sammen med dejen med en dejskraber.
  7. Smør muffinsformene med en smule smør og fordel dejen i formene.
  8. Fordel hindbærrene og tryk dem ned i dejen.
  9. Drys mysli på toppen og bag dine morgenmadsmuffins i ca. 12-15 minutter.
  10. Tjek med en strikkepind el lignende, om de er færdigbagte – der bør ikke hænge dej ved når pinden har været i midten af en muffin.
  11. Lad dine muffins afkøle på en rist.
  12. Nyd dem lune eller opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur eller i fryseren.
Print denne post Print denne post