Dej: 50 g mandler eller mandelmel, 45 g havregryn, 45 g fint sigtet speltmel, 1 lille tsk. bagepulver, 1 lille tsk. natron, ½ tsk. salt, ½ tsk. vanillesukker, 1 stor fintrevet gulerod, 4 friske dadler, 1,5 dl. yoghurt naturel, 1 spsk. smør, 2 store æg, 75 g friske eller frosne hindbær,
Mysli-topping: 30 g havregryn, 30 g solsikkekerner, ½ spsk. blødt smør, 1 tsk. honning,
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Mysli-topping:
- Rør havregryn, solsikkekerner, honning og smør sammen.
Dej:
- Kom havregryn og mandler i en minihakker og kør til et fint mel.
- Kom det i en skål og bland det sammen med speltmel, bagepulver, natron, salt og vaniljepulver.
- Blend yoghurt, dadler og smør til en cremet og ensartet masse.
- Vend det sammen med de tørre ingredienser og revet gulerod.
- Pisk æggene lyse og luftige i en anden skål.
- Vend æggene forsigtigt sammen med dejen med en dejskraber.
- Smør muffinsformene med en smule smør og fordel dejen i formene.
- Fordel hindbærrene og tryk dem ned i dejen.
- Drys mysli på toppen og bag dine morgenmadsmuffins i ca. 12-15 minutter.
- Tjek med en strikkepind el lignende, om de er færdigbagte – der bør ikke hænge dej ved når pinden har været i midten af en muffin.
- Lad dine muffins afkøle på en rist.
- Nyd dem lune eller opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur eller i fryseren.