Landbrød med durumkerner/rugkerner

3 små brød

30 g gær, 7 dl vand, 2 spsk salt, 2 spsk honning, 800 g mel, 200 g grahamsmel, 100 g durumkerner, 1000 g rugkerner, 2 spsk olivenolie, 1 æggeblomme

  1. Rør gæren ud i lunkent vand og bland med salt og honning.
  2. Rør de 2 slags mel i  – lidt ad gangen, og bland durum- og rugkerner i dejen.
  3. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den i ca 5 minutter.
  4. Del dejen i 3 stykker og form dem som runde brød.
  5. Læg de runde dejstykker i hævekurve eller plastskåle drysset med grahamsmel.
  6. Lad brødene hæve til dobbelt størrelse (i ca 40 minutter).
  7. Vend forsigtigt brødene ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader i 20 minutter.
  8. Skru ovnen ned til 180 grader og bag videre i 25-30 minutter.
  9. Afkøl let og server

[print link]