20 g gær, 7 dl vand, 1 spsk salt, 1 spsk honning, 1 spsk olivenolie, 200 g fuldkornsmel, 400 g mel
- Rør gæren ud i lunkent vand, og blad med salt, honning g olie.
- Rør melet i – lidt ad gangen, til dejen er smidig, men stadig våd.
- Lad dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer.
- Hæld dejen i et bagepapirbeklædt ovnfast fad eller bradepande, og drisl evt 2 spsk olivenolie ud over brødet.
- Lad brødet efterhæve ½ time ved stuetemperatur til dobbelt størrelse.
- Bag brødet ved 220 grader i 20 minutter.
- Skru ovnen ned til 180 grader og bag brødet i yderligere 20 minutter.
- Tjek om brødet er færdigt – ved at banke det i bunden, -hvis det lyder hult, så er det færdigt
- afkøl let og server
[prit_link]