Fladbrød med fuldkorn

20 g gær, 7 dl vand, 1 spsk salt, 1 spsk honning, 1 spsk olivenolie, 200 g fuldkornsmel, 400 g mel

  1. Rør gæren ud i lunkent vand, og blad med salt, honning g olie.
  2. Rør melet i  – lidt ad gangen, til dejen er smidig, men stadig våd.
  3. Lad dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer.
  4. Hæld dejen i et bagepapirbeklædt ovnfast fad eller bradepande, og drisl evt 2 spsk olivenolie ud over brødet.
  5. Lad brødet efterhæve ½ time ved stuetemperatur til dobbelt størrelse.
  6. Bag brødet ved 220 grader i 20 minutter.
  7. Skru ovnen ned til 180 grader og bag brødet i  yderligere 20 minutter.
  8. Tjek om brødet er færdigt  – ved at banke det i bunden, -hvis det lyder hult, så er det færdigt
  9. afkøl let og server

[prit_link]