Grahamsboller med solsikkekerner

ca. 14 stk.

2½ dl mælk, 75 g smør, 50 g gær, 1 spsk sukker, ½ tsk salt, 2 æg, 200 g grahamsmel, 400 g mel, 100 g solsikkekerner + 1 æg til pensling

  1. Lun mælken.
  2. Skær smørret i små tern og lad det smelte i mælken.
  3. Køl af til fingervarm.
  4. Rør gær, sukker og salt i mælkeblandingen.
  5. Tilsæt æggene og pisk godt igennem.
  6. Tilsæt begge slags mel og solsikkekernerne – og rør det godt sammen.
  7. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 40 minutter).
  8. Rrul derefter dejen ud til en pølse og del den i 14 lige store stykker.
  9. Rul hvert stykke til en bolle, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  10. Lad bollerne efterhæve i ca 35-40 minutter.
  11. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i ca 20 minutter i en forvarmet ovn på 220 grader. (til de er gyldne)
  12. Afkøl og server

[print link]