ca. 14 stk.
2½ dl mælk, 75 g smør, 50 g gær, 1 spsk sukker, ½ tsk salt, 2 æg, 200 g grahamsmel, 400 g mel, 100 g solsikkekerner + 1 æg til pensling
- Lun mælken.
- Skær smørret i små tern og lad det smelte i mælken.
- Køl af til fingervarm.
- Rør gær, sukker og salt i mælkeblandingen.
- Tilsæt æggene og pisk godt igennem.
- Tilsæt begge slags mel og solsikkekernerne – og rør det godt sammen.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 40 minutter).
- Rrul derefter dejen ud til en pølse og del den i 14 lige store stykker.
- Rul hvert stykke til en bolle, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve i ca 35-40 minutter.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i ca 20 minutter i en forvarmet ovn på 220 grader. (til de er gyldne)
- Afkøl og server
[print link]