Gammeldags vildand med flødesauce

3 vildænder, salt og friskkværnet peber, 5-6 knuste enebær, et par skiver røget flæsk eller bacon ( kan udelades), 50 g smør, 3 dl boullion, 3 dl piskefløde, ribsgelé

  1. Tør de rensede vildænder og krydr den ind- og udvendigt med salt, peber og enebær.
  2. Skær det røgede spæk i små terninger
  3. Rist spækterningerne i en tykbundet gryde og tilsæt smørret. Lad det blive lysebrunt
  4. Brun vildænderne på alle sider.
  5. Dæmp varmen og tilsæt halvdelen af boullionen og fløden
  6. Lad det snurre, ved svag varme under låg i ca. 1 -2timer
  7. Vend dem ofte og dryp med resten af fløden
  8. Tag ænderne op og hold dem varme med folie
  9. Si skyen og hæld den tilbage i gryden, Tilsæt resten af boullionen og bring i kog
  10. Jævn med Maizena til passende sauce, og tilsæt evt. kulør
  11. Smag til med ribsgele, salt og peber

Serveres med hvide og evt. brunede kartofler, franske kartofler, sødt og surt, samt Waldorfsalat

Print denne post Print denne post
Opsamling
recipe image
Opskriftsnavn
Gammeldags vildand med flødesauce
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)