3 vildænder, salt og friskkværnet peber, 5-6 knuste enebær, et par skiver røget flæsk eller bacon ( kan udelades), 50 g smør, 3 dl boullion, 3 dl piskefløde, ribsgelé
- Tør de rensede vildænder og krydr den ind- og udvendigt med salt, peber og enebær.
- Skær det røgede spæk i små terninger
- Rist spækterningerne i en tykbundet gryde og tilsæt smørret. Lad det blive lysebrunt
- Brun vildænderne på alle sider.
- Dæmp varmen og tilsæt halvdelen af boullionen og fløden
- Lad det snurre, ved svag varme under låg i ca. 1 -2timer
- Vend dem ofte og dryp med resten af fløden
- Tag ænderne op og hold dem varme med folie
- Si skyen og hæld den tilbage i gryden, Tilsæt resten af boullionen og bring i kog
- Jævn med Maizena til passende sauce, og tilsæt evt. kulør
- Smag til med ribsgele, salt og peber
Serveres med hvide og evt. brunede kartofler, franske kartofler, sødt og surt, samt Waldorfsalat
Print denne postOpsamling
Opskriftsnavn
Gammeldags vildand med flødesauce
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering
8 Review(s) Based on