600 g kyllingebryst, 1 ds hakkede tomater, 3 spsk tomatkoncentrat, 25 g smør, 1 løg (grofthakket), 3 fed hvidløg (hakket), 2 cm ingefær (fintrevet), 2 tsk garam masala, 1 tsk stødt koriander, 1 tsk stødt spidskommen, 1 tsk mild chilipulver, 1 tsk gurkemeje, 1/2 spsk sukker, 4-5 dl piskefløde, Salt og peber, olie
Tilbehør: Ris kogt efter anvisningen på pakken, naanbrød og raita
- Skær kyllingen i store tern, krydr med salt og peber, og steg blot stykkerne gyldne i en smule olie. ( ikke gennemstegte)
- Sæt til side.
- Smelt smør med en spsk. olie i en gryde og steg løgene blanke.
- Tilsæt hvidløg, ingefær og krydderier og varm igennem et par minutter, – uden at det bruner.
- Tilsæt tomatkoncentrat og varm dette med et minut tid
- Tilsæt hakkede tomater, fløde og sukker.
- Varm saucen hurtigt igennem og blend den derefter helt glat.
- Lad saucen småsimre i 5-8 min., -og rør undervej.
- Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem varme med ca. 10 min., til stykkerne er tilberedt, men stadig saftige og lækre.
- Smag saucen til med salt og peber
- Server med kogte ris , naanbrød, raita og lime
Tip: For at få blød og saftig kylling kan man “marinere” kyllinge-stykkerne i 2 spsk. bagepulver 20-30 minutter før tilberedning. Skyl kødet grundigt, dup det tørt og tilbered blot som beskrevet i opskriften.
Print denne post