Tiramisu-pandekage-lagkage

Pandekager: 100 g smør, 250 g mel, 50 g sukker, 2 tsk vanillesukker, ½ tsk salt, 4 æg, 5 dl sødmælk, smør til stegning

Mascaponecreme: 750 g mascapone, 200 g flødeost naturel, 200 g flormelis, 1½ tls ekspresso kaffepulver, 3 spsk amaretto, 30 g   kakapulver

Pandekager:

  1. Smelt smørret, og lad det kølle let af
  2. Pisk resten af ingredienserne til pandekagedejen sammen , til den er uden klumper
  3. Tilsæt det smeltede smør, og rør til dejen er ensartet
  4. Steg pandekagerne i lidt smør, læg dem på et fad eller en rist til afkøling

Mascaponecreme: 

  1. Pisk mascapone og flødeost luftigt med en elpisker
  2. Tilsæt flormelis, og ekspressopulver, og pisk yderligere, til cremen er ensartet
  3. Smag cremen til med Amaretto

Saml pandekage-lagkagen:

  1. Læg en pandekage på et fad, smør et tyndt lag mascaponecreme på, og sigt en lille smule kakaopulver over
  2. Læg endnu en pandekag ovenpå, og gentag i samme rækkefølge til der ikke er flere pandekager tilbage
  3. Fyld resten af cremen i en sprøjtepose, og sprøjt cremen ud i små rosetter på hele toppen af kagen
  4. Sæt lagkagen på køl i mindst 2 timer og sigt et fint lag kakaopulver over lige inden servering

[Print_link]