4 cocktails
Vanilleparfait: korn af 1 vanillestang, 80 g flormelis, 6 past æggeblommer, 5 dl fløde
Rabarbersirup: 200 g rensede rabarber, 2 dl vand, 100 g sukker,
Drinken: 16 cl rabarbersirup, 16 cl konc. hyldeblomstsaft, 8-16 cl vodka (afh af hvor stærk man ønsker sin drink), 1 dl isterninger, 4 scoops vanilleparfait
Vanilleparfait:
- Flæk vanillesangen, og skrab kornene ud i flormelis
- Pisk æggeblommer med med vanille/flormelis til en hvid og luftig æggesnaps
- Pisk fløden til skum, og vend den i æggesnapsen, til cremen er ensartet
- Vend iscremen i en form med låg
- frys iscremen i minimum 6 timer
Rabarbersirup:
- Skær rabarber i små stykker, og læg dem i en gryde med vandet
- Kog trabarberne i i ca. 10 min
- Si rabarberne fra, og hæld væsken tilbage i gryden
- Tilsæt sukker, og kog lagen ind til en siruplignende konsistens
Drinks:
- Kom rabarbersirup, hyldeblomstsaft, vodka og isterninger i en shaker, og ryst godt sammen
- Si drinken over i 4 glas og tilsæt 1 scoop vanilleparfait i hvert glas
- Server straks med et lille sugerør
[Print_link]