Rabarbercocktail med vanilleparfait og hyldeblomstsaft

4 cocktails

Vanilleparfait: korn af 1 vanillestang, 80 g flormelis, 6 past æggeblommer, 5 dl fløde

Rabarbersirup: 200 g rensede rabarber, 2 dl vand, 100 g sukker,

Drinken: 16 cl rabarbersirup, 16 cl konc. hyldeblomstsaft, 8-16 cl vodka (afh af hvor stærk man ønsker sin drink), 1 dl isterninger, 4 scoops vanilleparfait

Vanilleparfait:

  1. Flæk vanillesangen, og skrab kornene ud i flormelis
  2. Pisk æggeblommer med med vanille/flormelis til en hvid og luftig æggesnaps
  3. Pisk fløden til skum, og vend den i æggesnapsen, til cremen er ensartet
  4. Vend iscremen i en form med låg
  5. frys iscremen i minimum 6 timer

Rabarbersirup: 

  1. Skær rabarber i små stykker, og læg dem i en gryde med vandet
  2. Kog trabarberne i i ca. 10 min
  3. Si rabarberne fra, og hæld væsken tilbage i gryden
  4. Tilsæt sukker, og kog lagen ind til en siruplignende konsistens

Drinks:

  1. Kom rabarbersirup, hyldeblomstsaft, vodka og isterninger i en shaker, og ryst godt sammen
  2. Si drinken over i 4 glas og tilsæt 1 scoop vanilleparfait i hvert glas
  3. Server straks med et lille sugerør

[Print_link]