Morgenboller (10 stk)

6 dl koldt vand, 10 g gær, 1 spsk mørk sirup , 300 g hvid hvede fuldkornsmel, 1 spsk groft salt, 200 g durummel, ca 250 g alm mel, 2 spsk olivenolie

Dag 1:

  1. opløs gæren i vandet
  2. Tilsæt sirup, hvid hvede og salt
  3. Rør derefter durummel i, og til sidst det alm. mel lidt ad gangen
  4. Rør dejen længe, ca. 10 min. gerne på en røremaskine
  5. Dryp dejen med oie, og stil den tildækket på køl til hævning til næste dag

Dag 2:

  1. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå ved stuetemperatur i ca ½ time
  2. Form skødesløst dejen til boller med et par skeer og fordel dem på et bagepapir
  3. Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og lad en bageplade blive i ovnen, så den bliver varm
  4. Tag skeerne og folder bollerneop om sig selv, så de ikke flader ud
  5. Løft boller og bagepapir over på den varme bageplade
  6. Bag bollerne i ca. 20 min., til de er sprøde
  7. Afkøl på en bagerist
Print denne post Print denne post