6 dl koldt vand, 10 g gær, 1 spsk mørk sirup , 300 g hvid hvede fuldkornsmel, 1 spsk groft salt, 200 g durummel, ca 250 g alm mel, 2 spsk olivenolie
Dag 1:
- opløs gæren i vandet
- Tilsæt sirup, hvid hvede og salt
- Rør derefter durummel i, og til sidst det alm. mel lidt ad gangen
- Rør dejen længe, ca. 10 min. gerne på en røremaskine
- Dryp dejen med oie, og stil den tildækket på køl til hævning til næste dag
Dag 2:
- Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå ved stuetemperatur i ca ½ time
- Form skødesløst dejen til boller med et par skeer og fordel dem på et bagepapir
- Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og lad en bageplade blive i ovnen, så den bliver varm
- Tag skeerne og folder bollerneop om sig selv, så de ikke flader ud
- Løft boller og bagepapir over på den varme bageplade
- Bag bollerne i ca. 20 min., til de er sprøde
- Afkøl på en bagerist