Vanille/pistacie/karamel-snurrer

Dej: 2 dl sødmælk, 25 g gær, 30 g sukker, 1 tsk. stødt kardemomme, 1 tsk. vanillesukker, ½ tsk. salt, 1 æg, 75 g, blødt smør, 425 g mel

Vanille-remonce: 100 g blødt smør, 25 g flormelis, 25 g vanillesukker

Pistaciekaramel: 50 g smør, 50 g sukker, 1 spsk. lys sirup, 1 spsk .mel, 1 spsk. mælk, 50 g usaltede pistacienødder uden skal

Glasering: ¼ dl sukker, ¼ dl vand

  1. Lun mælken til den er fingervarm.
  2. Rør gæren ud heri.
  3. Tilsæt sukker, kardemomme, vanillesukker, salt, æg, smør og det meste af melet, og ælt dejen rigtig godt sammen  til den er glat og smidig.
  4. Tilsæt resten af melet, hvis dejen stadig er klistret
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
  6. Rør smør, flormelis og vanillesukker sammen til en ensartet masse.
  7. Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud til en stor aflang firkant.
  8. Smør remoncen ud på dejen i et jævnt lag.
  9. Fold ⅓ af dejen ind mod midten, og læg den anden ⅓ over, så dejen ligger i 3 lag.
  10. Skær dejen i 12 strimler.
  11. Tag fat i en strimmel, og sno den fra begge sider til en lang spiral.
  12. Form spiralen til en snegl, og buk enden ind under sneglen, så den ikke springer op under bagningen.
  13. Fordel snurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 30 minutter.
  14. Tænd ovnen på 210°.
  15. Bland smør, sukker, sirup, mel og mælk sammen i en gryde, og kog det sammen i 2 minutter.
  16. Tag gryden af varmen, og rør grofthakkede pistacienødder i.
  17. Lav en lille fordybning  midt i  hver snurre, og læg  en spsk pistaciekaramel ned i hver.
  18. Bag snurrerne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  19. Kog sukker og vand sammen til glaseringen, og pensl snurrerne med sukkerlagen, lige så snart de kommer ud af ovnen.
  20. Afkøl på en rist, og servér dem lune og friskbagte.

[Print_link]