Tomat-linsesuppe med stegt grønt, mynte og yoghurt

Tomat-linsesuppe: 2 løg, 2 fed hvidløg, 1, pastinak, 1 peberfrugt, 200g
tørrede røde linser, 1½ tsk. garam masala, 1 spsk. olivenolie til stegning, 500 g tomatpassata (1 flaske), 3½ dl vand,  salt og friskkværnet peber, ½ tsk., eddike

Stegt grønt: 1 rødløg, 1 fed hvidløg, 1 squash, 1 spsk. olivenolie til stegning, ½ tsk. eddike

Til servering: 4 fladbrød, 2 dl græsk yoghurt 10 %, 1 bundt
frisk mynte

Tomat-linsesuppe:

  1. Pil og løg og hvidløg, og skær begge dele i små tern.
  2. Skræl pastinakken, og riv den groft.
  3. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern.
  4. Kog de røde linser i  saltet vand i ca. 15 minutter.
  5. Hæld overskydende vand fra.
  6. Steg løg, hvidløg, pastinak, peberfrugt og garam masala i olie i 3-4 minutter.
  7. Tilsæt kogte linser, tomatpassata og vand, og lad det koge i 15 min.
  8. Smag til med salt, peber, eddike og evt. lidt ekstra garam masala.
  9. Justér evt. konsistensen med lidt ekstra vand eller tomatpassata.

Stegt grønt:

  1. Pil rødløget, og skær det i tynde både.
  2. Pil og hak hvidløget.
  3. Skyl squashen, og skær den i halve skiver.
  4. Steg løg og hvidløg i olie på en pande i 2-3 minutter.
  5. Tilsæt squash, og steg i yderligere 1-2 minutter.
  6. Krydr med salt, peber og eddike.

Servering:

  1. Lun fladbrødene på en tør pande eller i mikroovnen.
  2. Anret tomat-linsesuppen i dybe tallerkner, og top med stegt grønt, yoghurt og mynteblade.
  3. Spis de lune fladbrød til.