1-2 burgere pr person (her er opskriften på 4 burgere.
Kikærtebøffer: 150 g broccoli, 200 g kikærter – udblødte natten over, 1 bundt bredbladet persille, 2 fed hvidløg, 1 lille løg, 1 spsk spidskommen, 2 tsk salt, saften af 1.1½ citron, evt lidt mel, rigeligt olie til stegning
Knust kål: ½ halvt rødkål eller hvidkål, 2 tsk salt, 1 spsk eddike, 1-2 spsk sukker
Tilbehør i øvrigt: 2 avocadoer, olivenolie, lidt revet hvidløg, lidt citronsaft, 4 gode burgerboller, 1 rødløg i tynde skiver, ketchup
Kikærtebøffer:
- Kog broccolienm til den er aldente
- Lad den dryppe og køle godt af
- Blend broccoli kikærter, persille, hvidløg, løg, spidskommen, salt, citronsaft, og evt. lidt mel til en grov masse i en foodprocessor.
- Form “farsen” til 4 tykke bøffer.
- Steg bøfferne i rigelig olie på en stor varm pande
Knust kål:
- Snit kålemn, og kom den i en skål med salt. Knug kålen med hænderne til den mørner.
- Smag til med eddike og sukker
Servering:
- Mos avocadoerne med en gaffel, og smag til med lidt olivenolie, revet hvidløg, salt og citronsaft.
- Lun burgerbollerne, smør dem med avocadomos, fyld dem med løg bøffer og kål
- Server straks , gerne med ketchup