Kikærteburger med kål og avocado

1-2 burgere pr person (her er opskriften på 4 burgere.

Kikærtebøffer: 150 g broccoli, 200 g kikærter – udblødte natten over, 1 bundt bredbladet persille, 2 fed hvidløg, 1 lille løg, 1 spsk spidskommen, 2 tsk salt, saften af 1.1½ citron, evt lidt mel, rigeligt olie til stegning

Knust kål: ½ halvt rødkål eller hvidkål, 2 tsk salt, 1 spsk eddike, 1-2 spsk sukker

Tilbehør i øvrigt: 2 avocadoer, olivenolie, lidt revet hvidløg, lidt citronsaft, 4 gode burgerboller, 1 rødløg i tynde skiver, ketchup

Kikærtebøffer:

  1. Kog broccolienm til den er aldente
  2. Lad den dryppe og køle godt af
  3. Blend broccoli kikærter, persille, hvidløg, løg, spidskommen, salt,  citronsaft, og evt. lidt mel til en grov masse i en foodprocessor.
  4. Form “farsen” til 4 tykke bøffer.
  5. Steg bøfferne i rigelig olie på en stor varm pande

Knust kål:

  1. Snit kålemn, og kom den i en skål med salt. Knug kålen med hænderne til den mørner.
  2. Smag til med eddike og sukker

Servering:

  1. Mos avocadoerne med en gaffel, og smag til med lidt olivenolie, revet hvidløg, salt og citronsaft.
  2. Lun burgerbollerne, smør dem med avocadomos, fyld dem med løg bøffer og kål
  3. Server straks , gerne med ketchup
Print denne post Print denne post