Cheesecake-creme: 2 blade husblas, 200 g flødeost natural, 1 spsk flormelis, 1 tsk vanillesukker, 1½ dl piskefløde, 1 æggehvide, 3 spsk citronsaft, ( 4 glas til servering)
Kikseknas: 50 g smør, 100 g digestive kiks, ½ tsk stødt kanel
Pynt: 100 g hindbær, 100 g blåbær
Cheesecake-creme:
- Udblød husblassen i koldt vand i ca 10 min.
- Rør flødeosten sammen med flormelis og vanillesukker.
- Pisk fløden til flødeskum
- pisk æggehviden stiv i en anden skål (med rene piskeris)
- Varm citronsaften let op i en lille gryde, og smelt husblassen heri sammen med det vand der hænger ved.
- Hæld citron/husblassen op i fløde osten og pisk grundigt
- Vend herefter færst flødeskummet i, dernæst æggehviemassen
- Fordel blandingen i glassene, og stil dem på køl i mindst 2 timer
Kikseknas:
- Smelt smørret i en lille gryde.
- Knus kiksene, og vend dem med kanel.
- Rør smørret i kikseknaset.
- Fordel blandingenpå et stykke bagepapir og lad det køle af, så det ligner en slags crumble
- Drys kikeknaset over cheesecake.cremen i glassene.
Pynt med de to slags bær og servér
Print denne post