Omvendt cheesecake (4 glas/portioner)

Cheesecake-creme: 2 blade husblas, 200 g flødeost natural, 1 spsk flormelis, 1 tsk vanillesukker, 1½ dl piskefløde, 1 æggehvide, 3 spsk citronsaft,  ( 4 glas til servering)

Kikseknas: 50 g smør, 100 g digestive kiks, ½ tsk stødt kanel

Pynt: 100 g hindbær, 100 g blåbær

Cheesecake-creme:

  1. Udblød husblassen i koldt vand i ca 10 min.
  2. Rør flødeosten sammen med flormelis og vanillesukker.
  3. Pisk fløden til flødeskum
  4. pisk æggehviden stiv i en anden skål (med rene piskeris)
  5. Varm citronsaften let op i en lille gryde, og smelt husblassen heri sammen med det vand der hænger ved.
  6. Hæld citron/husblassen  op i fløde osten og pisk grundigt
  7. Vend herefter færst flødeskummet i, dernæst æggehviemassen
  8. Fordel blandingen i glassene, og stil dem på køl i mindst 2 timer

Kikseknas:

  1. Smelt smørret i en lille gryde.
  2. Knus kiksene, og vend dem med kanel.
  3. Rør smørret i kikseknaset.
  4. Fordel blandingenpå et stykke bagepapir  og lad det køle af, så det ligner en slags crumble
  5. Drys kikeknaset over cheesecake.cremen i glassene.

Pynt med de to slags bær og servér

Print denne post Print denne post