Gyros-Kylling: 500 g kylling i strimler, 2 spsk. gyroskrydderi, salt og friskkværnet peber, 2 spsk.olivenolie
Lynsyltede rødløg: 2 rødløg, 1 dl æblecidereddike
Fetacreme: 250 g feta, 2 dl græsk yoghurt 10 %, 1 spsk.
citronsaft, friskkværnet peber
Servering: 8 pitabrød, 1 glas kalamataoliven, 1 håndfuld
frisk mynte
Fetacreme:
- Blend alle ingredienserne i en blender, til blandingen er cremet.
- Lynsyltede rødløg:
- Pil rødløg, og skær dem i tynde skiver.
- Læg dem i en kasserolle med æblecidereddike, og giv det et hurtigt opkog.
- Tag kasserollen af varmen, og lad løgene køle af
- Gyros-kylling:
- Vend kyllingestrimlerne i gyroskrydderi, salt, peber og olie, og lad det trække på køkkenbordet i 30 minutter.
- Steg de gyrosmarinerede kyllingestrimler på en pande ved høj varme, til de er gennemstegt.
Til servering:
- Rist pitabrødene let sprøde i ovnen.
- Top med fetacreme, gyros-kylling, syltede rødløg, oliven og mynte, og servér straks.