4-500 g hakket oksekød, 1 finthakket løg, brødkrummer af 4 skiver franskbrød, 20 g hakket persille, 1 æg, ½ tsk allehåndesalt og friskkværnet peber. 2 spsk olivenolie, 1 lille knoldselleri (skrællet, skåret i kvarter og derefter i trekanter, 3 fed knuste hvidløg, ½ tsk gurkemeje, 1½ tsk let knuste fennikelfrø, 1 tsk sød røget paprika5 dl hønseboullion, 3½ spsk citronsaft, pynt: persille
- Kom oksekød, løg, brødkrummer, persille, æg, allehånde, 1 tsk salt og peber i en skål.
- Bland det hele grundigt sammen med fingren, og tril farsen til 20 kugler.
- Varm olien op ved høj varme i en stor pande/sautepande med tilhørende låg.
- læg kødbollerne i, og brun dem jævnt i ca 5 min., så de er gyldne over det hele. Tag kødbollerne af panden, og steg nu selleri, hvidløg, løg, og krydderier – ca 2 min ved høj varme.
- Læg kødbollerne tilbssge i panden, og tilsæt boillion, citronsaft, ½ tsk salt og lidt mere peber. Bring væsken i kog, og lad det hele simre under låg ved middel varme i ca. 30 min..
- Tag låget af, og lad retten somre videre i 10 min., så saucen koger lidt ind. Tag panden af varmen, og lad den trække 5-10 min før servering
- Server med et drys frisk persille