Stifado med kylling og krydrede ris

Stifado: 600 g kyllingebrystfilet, 300 g perleløg eller små skalotteløg
olivenolie til stegning, 1 spsk. koncentreret tomatpuré, 1 dl
rødvin, 1 kanelstang, 3 små laurbærblade, 1 ds. hakkede tomater, 2 dl grøntsagsbouillon, 300 g tynde gulerødder, salt og friskkværnet peber

Krydrede ris: 2 løg, olivenolie til stegning, 1 tsk. spidskommenfrø, 3 dl ris, 1 kanelstang, 2 hele nelliker, 2 laurbærblade, 5 dl grøntsagsbouillon, 2 spsk. frisk mynte

Stifado:

  1. Skær kyllingefileter i store tern med en kniv.
  2. Pil løgene.
  3. Brun kylling og de hele løg i olie i en stor gryde.
  4. Tilsæt tomatpuré og vin. Kog ind til den halve mængde.
  5. Tilsæt kanel, laurbærblade, hakkede tomater og bouillon, og lad det simre i 10 minutter under låg.
  6. Skræl gulerødder, skær dem i mindre stykker, og læg dem i gryden.
  7. Kog i yderligere 10 minutter, og smag til med salt og peber.

Krydrede ris: 

  1. Pil og hak løg, og rist dem i olie i en gryde sammen med spidskommen.
  2. Tilsæt ris, kanel, nelliker og laurbærblade, og varm det igennem.
  3. Tilsæt bouillon, og kog ved svag varme under låg i 15 minutter.
  4. Bland ris og mynte i en skål, og servér til stifadoen med kyllingen.
Print denne post Print denne post