1 pakke fersk tærtedej 150 g bacon 2 løg 1 fennikel 3 stilke frisk timian Salt og friskkværnet peber, 80 g revet mozzarella 4 æg 2 dl piskefløde, 1 tærteform, diameter 24 cm
Tilbehør: 125 g blandet grøn salat 3 spsk. olivenolie 1 spsk. eddike (f.eks. æble- eddike) ½ tsk. dijonsennep ½ tsk. flydende honning Salt og peber
- Tænd ovnen på 180°.
- Rul tærtedejen ud, og læg den i tærteformen.
- Skær bacon i tern, og steg den på en varm pande i 2-3 minutter, til den begynder at tage lidt farve.
- Pil løg, og skær løg og fennikel i tynde skiver.
- Kom løg, fennikel og timian på panden sammen med bacon, og steg videre i 5 min.. Krydr let med salt og peber, og fordel fyldet i tærten sammen med revet mozzarella.
- Pisk æg og fløde sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
- Hæld æggemassen over fyldet i tærten.
- Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, til æggemassen er fast, og tærten er gylden på toppen.
- Skyl og tør salaten. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
- Vend dressingen sammen med salaten, og servér den til tærten.