Dej: 15 g gær, 1 dl mælk, 25 g smør, 1 æg, 1 spsk sukker, 1 nip salt, 2350 g mel
Remonce: 50 g blødt smør, 50 g brun farin, 50 g marcipan, 2 tsk stødt kanel
Til servering: 1 liter vanilleis, karamelsauce
- Opløs gæren i lun mælk.
- Smelt smørret, og hæld det det i gærblandingen sammen med ægget.
- Pisk det hele godt sammen.
- Tilsæt sukker, salt og mel og ælt dejen i 5-7 min., til den er elastisk.
- Lad dejen hæve tildækket til den har dobbelt størrelse
- Rør smør, farin, marcipan og kanel sammen til en remonce.
- Rul dejen tyndt ud til en aflang firkant på et meldrysset bord.
- Smør et tyndt lag remonce på dejen.
- Rul dage stramt sammen til en roulade, og skær den derefter i 2 cm tykke skiver
- Bag kanelsneglsvaflerne i et opvarmet vaffeljerni ca. 5 min. til de er gyldne og gennembagte.
- Server straks med vanilleis og karamelsauce