Små pizzaer med mascapone, rødløg og søde kartofler

Pizzadej: 15 g gær, 2 dl vand, 1 spsk. olivenolie, ½ tsk.
sukker, 1 tsk. salt, 50 g grahamsmel, 275 g mel (gerne tipo 00)

Tomatsauce: ½  ds. hakkede tomater, 1 spsk. koncentreret tomatpuré, 1½ tsk. tørret oregano, ½ tsk. sukker, salt og friskkværnet peber

Pizzafyld: 2 søde kartofler, 1 rødløg, 100 g mascarpone, 1 tsk.
tørret timian, salt og friskkværnet peber, 150 g revet mozzarellaost

Til servering: 1 håndfuld frisk timian

Pizzadej:

  1. Opløs gæren i vandet i en skål, tilsæt olie, sukker og salt, og rør rundt.
  2. Tilsæt grahamsmel og derefter hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, gerne på en røremaskine, til dejen er elastisk.
  3. Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen hæve lunt i 1 time. eller natten over i køleskab

Tomatsauce:

  1. Blend hakkede tomater, tomatpuré, oregano, sukker, salt og peber sammen i en blender eller minihakker til en ensartet tomatsauce.

Pizzafyld:

  1. Skræl de søde kartofler, pil rødløget, og skær det hele i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern.
  2. Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad 2 bageplader blive varme i ovnen.
  3. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 6-8 stykker.
  4. Rul eller træk dejstykkerne ud til runde pizzabunde, og læg dem på bagepapir.
  5. Smør et tyndt lag mascarpone på hver pizzabund, og smør derefter et lag tomatsauce ovenpå.
  6. Top pizzaerne med søde kartofler og rødløg, og krydr med tørret timian, salt og peber.
  7. Drys til sidst mozzarella over pizzaerne.
  8. Træk pizzaerne med bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i 10-12 min., til de er gennembagte og sprøde i kanterne.

Servering: Pynt pizzaerne med frisk timian, og servér straks.

Print denne post Print denne post