Pizzadej: 15 g gær, 2 dl vand, 1 spsk. olivenolie, ½ tsk.
sukker, 1 tsk. salt, 50 g grahamsmel, 275 g mel (gerne tipo 00)
Tomatsauce: ½ ds. hakkede tomater, 1 spsk. koncentreret tomatpuré, 1½ tsk. tørret oregano, ½ tsk. sukker, salt og friskkværnet peber
Pizzafyld: 2 søde kartofler, 1 rødløg, 100 g mascarpone, 1 tsk.
tørret timian, salt og friskkværnet peber, 150 g revet mozzarellaost
Til servering: 1 håndfuld frisk timian
Pizzadej:
- Opløs gæren i vandet i en skål, tilsæt olie, sukker og salt, og rør rundt.
- Tilsæt grahamsmel og derefter hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, gerne på en røremaskine, til dejen er elastisk.
- Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen hæve lunt i 1 time. eller natten over i køleskab
Tomatsauce:
- Blend hakkede tomater, tomatpuré, oregano, sukker, salt og peber sammen i en blender eller minihakker til en ensartet tomatsauce.
Pizzafyld:
- Skræl de søde kartofler, pil rødløget, og skær det hele i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern.
- Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad 2 bageplader blive varme i ovnen.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 6-8 stykker.
- Rul eller træk dejstykkerne ud til runde pizzabunde, og læg dem på bagepapir.
- Smør et tyndt lag mascarpone på hver pizzabund, og smør derefter et lag tomatsauce ovenpå.
- Top pizzaerne med søde kartofler og rødløg, og krydr med tørret timian, salt og peber.
- Drys til sidst mozzarella over pizzaerne.
- Træk pizzaerne med bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i 10-12 min., til de er gennembagte og sprøde i kanterne.
Servering: Pynt pizzaerne med frisk timian, og servér straks.
Print denne post