Hakkebøffer med tyttebær, flødesauce og rødkålssalat

Hakkebøffer: 600 g hakket oksekød 7-12 %, 1 tsk. hele tørret enebær, 1 spsk. tyttebærsyltetøj, salt og frisskværnet peber, olivenolie til stegning

Tyttebærmarinade: 1 spsk. tyttebærsyltetøj, 1 spsk. rødvinseddike, ½ dl olivenolie, salt og friskkværnet peber

Rødkålssalat: 1 frisk rødkål, 2 æbler, 25 g hasselnøddekerner, 25 g
valnøddekerner

Tyttebær-fløde-sauce: 1½ dl grøntsagsbouillon, 2 dl
madlavningsfløde 18 %, 1 spsk. tyttebærsyltetøj

Tilbehør: 800 g kartofler

Hakkebøffer:

  1. Knus enebær i en morter, og bland dem sammen med oksekød og tyttebærsyltetøj i en skål.
  2. Form farsen til hakkebøffer.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Når tilbehøret er klar, steg da bøfferne i lidt olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, afhængigt af tykkelsen.

Tilbehør:

  1. Skræl kartofler, og kog dem møre i letsaltet vand i en gryde i ca. 15 minutter.
  2. Lav tyttebærmarinaden ved at :
  3. Bland tyttebærsyltetøj, eddike og olie i en skål, og smag til med salt og peber.
  4. Lav Rødkålssalat ved at: Snitte rødkål fint. Skyl æbler, og riv dem på den grove side af et rivejern, eller brug et juliennejern, og høvl dem i tynde strimler. Hak hasselnødder og valnødder groft.
  5. Vend tyttebærmarinaden i rødkålssalaten, og drys med nødder.
  6. Lav Tyttebær-fløde-sauce ved at :
  7. Efter bøfferne er stegt, kog da panden af med bouillon og fløde, og smag til med tyttebærsyltetøj.

Servér hakkebøfferne sammen med kogte kartofler, tyttebær-fløde-sauce og rødkålssalat.

Print denne post Print denne post