Hakkebøffer: 600 g hakket oksekød 7-12 %, 1 tsk. hele tørret enebær, 1 spsk. tyttebærsyltetøj, salt og frisskværnet peber, olivenolie til stegning
Tyttebærmarinade: 1 spsk. tyttebærsyltetøj, 1 spsk. rødvinseddike, ½ dl olivenolie, salt og friskkværnet peber
Rødkålssalat: 1 frisk rødkål, 2 æbler, 25 g hasselnøddekerner, 25 g
valnøddekerner
Tyttebær-fløde-sauce: 1½ dl grøntsagsbouillon, 2 dl
madlavningsfløde 18 %, 1 spsk. tyttebærsyltetøj
Tilbehør: 800 g kartofler
Hakkebøffer:
- Knus enebær i en morter, og bland dem sammen med oksekød og tyttebærsyltetøj i en skål.
- Form farsen til hakkebøffer.
- Krydr med salt og peber.
- Når tilbehøret er klar, steg da bøfferne i lidt olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, afhængigt af tykkelsen.
Tilbehør:
- Skræl kartofler, og kog dem møre i letsaltet vand i en gryde i ca. 15 minutter.
- Lav tyttebærmarinaden ved at :
- Bland tyttebærsyltetøj, eddike og olie i en skål, og smag til med salt og peber.
- Lav Rødkålssalat ved at: Snitte rødkål fint. Skyl æbler, og riv dem på den grove side af et rivejern, eller brug et juliennejern, og høvl dem i tynde strimler. Hak hasselnødder og valnødder groft.
- Vend tyttebærmarinaden i rødkålssalaten, og drys med nødder.
- Lav Tyttebær-fløde-sauce ved at :
- Efter bøfferne er stegt, kog da panden af med bouillon og fløde, og smag til med tyttebærsyltetøj.
Servér hakkebøfferne sammen med kogte kartofler, tyttebær-fløde-sauce og rødkålssalat.
Print denne post