Satay-kyllingespyd: 500 g kyllingeinderfilet, 4 spsk kokosmælk, 2 spsk smagsneutral olie, 2 spsk fiskesauce, 3 cm frisk ingefær, 3 fed hvidløg, 2 spsk karry, 8 bambusspyd
Mangosalat: 1 mango, 1 stort rødløg ½ frisk rød chili, 1 håndfuld frisk kriander, 1 dl risvinseddike, 1 tsk salt
Peanutsauce: 2 dl kokosmælk, 4 spsk peanutbuttr, 2 tsk rød karrypasta, ½ lime, 1½ spsk fiskesauce
Tilbehør: 4 dl jasminris, kogt efter anvisningen på pakken.
Satay-kyllingespyd:
- Læg kyllingefileterne i en skål.
- Rør kokosmælk, olie, fiskesauce, fintrevet ingefær , presset hvidløg og karry sammen til en marinade.
- Vend kyllingekødet i marinaden, og lad det marinere på køl i minimum ½ time – dog gerne op til 24 timer.
Mangosalat:
- Skræl mangoen, og skær frugtkødet i tynde skiver.
- Pil og hak rødløget fint.
- Rens og hak chilien helt fint.
- Hak koriander groft.
- Vend mango, rødløg, chili, koriander, eddike og salt sammen i en skål.
- Sæt salaten på køl indtil servering.
Tilbehør:
- Kog risene efter anvisningen på pakken.
Satay-kyllingespyd fortsat:
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Sæt kyllingekødet på spyd, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Steg spydene i ovnen i 12 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
Peanutbuttersauce:
- Bland kokosmælk, peanutbutter, karrypasta, limesaft og fiskesauce i en lille gryde, og bring saucen i kog under omrøring.
- Tag saucen af blusset, så snart den koger.
- Smag til, og servér till kyllingespyd, mangosalat og ris