Satay-kyllingespyd med ris og mangosalat

Satay-kyllingespyd: 500 g kyllingeinderfilet, 4 spsk kokosmælk, 2 spsk smagsneutral olie, 2 spsk fiskesauce, 3 cm frisk ingefær, 3 fed hvidløg, 2 spsk karry, 8 bambusspyd

Mangosalat: 1 mango, 1 stort rødløg ½ frisk rød chili, 1 håndfuld frisk kriander, 1 dl risvinseddike, 1 tsk salt

Peanutsauce: 2 dl kokosmælk, 4 spsk peanutbuttr, 2 tsk rød karrypasta, ½ lime, 1½ spsk fiskesauce

Tilbehør: 4 dl jasminris, kogt efter anvisningen på pakken.

Satay-kyllingespyd:

  1. Læg kyllingefileterne i en skål.
  2. Rør kokosmælk, olie, fiskesauce, fintrevet ingefær , presset hvidløg og karry sammen til en marinade.
  3. Vend kyllingekødet i marinaden, og lad det marinere  på køl i minimum ½ time – dog gerne op til 24 timer.

Mangosalat:

  1. Skræl mangoen, og skær frugtkødet i tynde skiver.
  2. Pil og hak rødløget fint.
  3. Rens og hak chilien helt fint.
  4. Hak koriander groft.
  5. Vend mango, rødløg, chili, koriander, eddike og salt sammen i en skål.
  6. Sæt salaten på køl indtil servering.

Tilbehør:

  1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

Satay-kyllingespyd fortsat:

  1. Tænd ovnen på 250 grader.
  2. Sæt kyllingekødet på spyd, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Steg spydene i ovnen i 12 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.

Peanutbuttersauce:

  1. Bland kokosmælk, peanutbutter, karrypasta, limesaft og fiskesauce i en lille gryde, og bring saucen i kog under omrøring.
  2. Tag saucen af blusset, så snart den koger.
  3. Smag til, og servér till kyllingespyd, mangosalat og ris
Print denne post Print denne post