Kylling/kartofler: 1 hel kylling (ca. 1400 g), 800 g kartofler, 3 stilke
frisk rosmarin, 1 dl jonsennep, ½ dl, flydende honning
1 dl, olivenolie, salt, friskkværnet peber, 3 dl hønsebouillon, 2 dl
hvidvin
Blomkålssalat med jordbær: 1 lille blomkål, 50 g, frisk babyspinat
1 håndfuld bredbladet persille, 1 bundt forårsløg, 125 g sukker-ærter, 200 g jordbær, 50 g mandler
Sennepsdressing: 1 usprøjtet citron, 3 spsk. olivenolie, 1 tsk.
flydende honning, 1 tsk. dijonsennep, salt, friskkværnet peber
Lys flødesauce: 2½ dl piskefløde, 1 spsk. citronsaft, salt, friskkværnet
peber
Kylling/kartofler:
- Tænd ovnen på 200°.
- Dup kyllingen tør, og læg den i et stort ovnfast fad.
- Skrub kartoflerne, og skær meget tynde riller halvvejs igennem dem.
- Fordel kartoflerne rundt om kyllingen i ovnfadet.
- Pil nålene af rosmarinen, og hak dem fint.
- Rør dijonsennep sammen med honning, olie, rosmarin, salt og peber.
- Smør kyllingen godt ind i rosmarinblandingen, og dryp resten af blandingen over kartoflerne.
- Hæld hønsebouillon og hvidvin i bunden af fadet, og sæt fadet i ovnen i 1 time og 10 minutter, eller til kyllingen er helt gennemstegt, og kartoflerne er gyldne og møre.
- Gem saften fra fadet til saucen.
Blomkålssalat med jordbær:
- Rens blomkålen, og hak den fint, enten i en foodprocessor eller med en kokkekniv.
- Skyl og tør spinaten, og snit den groft.
- Skyl og hak persillen.
- Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver.
- Skyl sukkerærterne, og skær dem i mindre stykker.
- Bland blomkål, spinat, persille, forårsløg og sukkerærter i en stor skål
- Rens jordbærrene, og skær dem i tykke skiver.
- Rist mandlerne gyldne på en tør pande, og hak dem groft.
- Vend jordbærskiverne i salaten, og drys mandlerne på toppen.
Sennepsdressing:
- Riv skallen fint, og pres saften af citronen.
- Rør olie, citronsaft, citronskal, honning og sennep sammen.
- Smag til med salt og peber.
- Vend sennepsdressingen sammen med salaten.
Lys flødesauce:
- Hæld saften fra ovnfadet gennem en sigte og ned i en lille gryde.
- Tilsæt fløde, og kog saucen i 5 minutter under jævnlig omrøring.
- Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Servér kylling og kartofler direkte fra ovnfadet med blomkålssalat og flødesauce til.
Print denne post