Fundet i Alt for Damerne.
Dej: 120 g god mørk chokolade, 60 g smør, 2 æg, 180 g sukker, 30 g hvedemel, 10 g kakaopulver, 1 knivspids flagesalt
Pynt: 40 g mørk chokolade, flagesalt.
- Smelt chokoladen og smørret i en skål over et vandbad (alternativ ved meget svag varme).
- Pisk æg og sukker let sammen og kom smør/chokolade blandingen i.
- Vend hvedemel, kakao og salt i dejen og lad dejen trække i 5-10 minutter.
- Kom skefulde af dejen på bagepapir med god afstand imellem (ca. seks pr. plade).
- Bag hver bradepande i ca. 12 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader C til kagerne “krakelere” og bliver matte i farven.
- Tag kagerne ud og lad dem køle helt af.
- Smelt chokoladen og kom den i en tylle eller plastikpose
- Klip enden af posen og lad chokolade”sjør” over kagerne.
- Drys flagesalt over kagerne
- Lad chokoladen køle af og størkne.