Linser: 4 dl kogte røde linser (ca. 320 g), 2 liter vand, 1 tsk groft salt
Gryderet: 400 g kyllingeinderfilet, 1 spsk oliemargarine, 2 dl Madlavningsfløde 18%, 1 spsk konc. hønsebouillon, 1 tsk frisk eller ½ tsk tørret lavendel, 1 spsk friskpresset citronsaft, 2 små grofthakkede fed hvidløg, 1 dl ristede pinjekerner, ½ dl grofthakket bredbladet persille, 1 tsk fintrevet citronskal, ½ tsk groft salt, friskkværnet peber
Tilbehør i øvrigt 600 g dampede ærter, bønner eller asparges
Linser:
- Skyl linserne godt i koldt vand af flere omgange. Lad dem derefter dryppe godt af i en sigte.
- Bring vand, salt og linser i kog og lad dem koge ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til de er møre.
- Hæld linserne til afdrypning i en sigte.
Gryderet:
- Svits kødet i oliemargarine i ca. 2 min.
- Tilsæt fløde, bouillon, lavendel, citronsaft og hvidløg. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
- Tilsæt ristede afkølede pinjekerner, persille, citronskal, salt og peber og smag til. Server straks sammen med linser og grønsager.
[Print_link]