Kylling med lavendel og røde linser

Linser: 4 dl kogte røde linser (ca. 320 g), 2 liter vand, 1 tsk groft salt

Gryderet: 400 g kyllingeinderfilet, 1 spsk oliemargarine, 2 dl Madlavningsfløde 18%, 1 spsk konc. hønsebouillon, 1 tsk frisk eller ½ tsk tørret lavendel, 1 spsk friskpresset citronsaft, 2 små grofthakkede fed hvidløg, 1 dl ristede pinjekerner, ½ dl grofthakket bredbladet persille, 1 tsk fintrevet citronskal, ½ tsk groft salt, friskkværnet peber

Tilbehør i øvrigt 600 g dampede ærter, bønner eller asparges

Linser:

  1. Skyl linserne godt i koldt vand af flere omgange. Lad dem derefter dryppe godt af i en sigte.
  2. Bring vand, salt og linser i kog og lad dem koge ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til de er møre.
  3. Hæld linserne til afdrypning i en sigte.

Gryderet:

  1. Svits kødet i oliemargarine i ca. 2 min.
  2. Tilsæt fløde, bouillon, lavendel, citronsaft og hvidløg. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  3. Tilsæt ristede afkølede pinjekerner, persille, citronskal, salt og peber og smag til. Server straks sammen med linser og grønsager.

[Print_link]