2 løg 2 fed hvidløg, 250 g champignoner, 1 aubergine, 2 peberfrugter, 1 squash, 1 spsk. olivenolie til stegning, 800 g, mosede tomater, 1 dl vand, salt og peber, 200 g mascarpone, 1½ dl vand, 350 g friske lasagneplader, 100 g revet mozzarella
Til servering: frisk oregano og f.eks. blandet grøn salat
- Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.
- Rens svampene, og skær dem i grove tern.
- Skyl aubergine og peberfrugter, og skær begge dele i små tern.
- Skyl squashen, og riv den groft.
- Steg løg, champignon og aubergine gyldne i olie i en gryde i 5-6 minutter.
- Tilsæt peberfrugt, squash, mosede tomater og 1 dl vand, og lad det koge i 5-6 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Tænd ovnen på 200 grader
- Rør mascarpone sammen med 1½ dl vand, salt og peber i en skål.
- Fordel lidt grøntsagssauce og et lag lasagneplader i et smurt ovnfad, og fortsæt med skiftevis sauce og pastaplader, til der ikke er mere sauce.
- Slut af med et lag mascarponecreme, og drys med revet ost.
- Bag lasagnen i ovnen i 25 minutter, til den er gylden og gennembagt
- Servér lasagnen med lidt frisk oregano på toppen og evt. en skål salat til.
[Print_link]