Mandelpandelkager: 25 g smør, 2½ dl mælk, 2 æg, 100 g mel, 100 g mandelmel, 1 tsk. bagepulver, 1 tsk. vaniljesukker, 1 knsp. salt, 1½ spsk. rørsukker, smør til stegning
Rabarberkompot: 300 g rabarber, ½ vaniljestang, 125 g, rørsukker
Til servering: 1 liter vaniljeis, 50 g usaltede pistacienødder uden skal
Rabarberkompot:
- Skyl rabarberne, og skær dem i små stykker.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Hæld rabarber, vaniljekorn, den tomme vaniljestang, sukker og vanilje i en gryde, og lad det koge i ca. 10 minutter.
- Smag evt. til med lidt ekstra sukker, og afkøl.
- Kassér vaniljestangen.
Mandelpandekager:
- Smelt smørret i en kasserolle.
- Pisk mælk og æg sammen.
- Bland de tørre ingredienser i en anden skål, og hæld dem i mælkeblandingen lidt ad gangen under piskning, til dejen er jævn.
- Rør det smeltede smør i til sidst.
- Lad evt. dejen hvile på køkkenbordet i 10 minutter, så den tykner yderligere.
- Steg små mandelpandekager i smør i et par minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte.
Servering: Servér mandelpandekager med rabarberkompot og vaniljeis, og drys med hakkede pistacienødder..
[Print_link]