Gulerodsmuffins med ingefær

Muffins: 150 g brun farin, 3 æg, 125 g hvedemel, 1 tsk bagepulver, 1 knivspids salt, 1 tsk stødt kanel, 2 gulerødder, 1 cm frisk ingefær – sv til ca 1 tsk., 100 g smør

Topping: 100 g flødeost naturel, 1½ spsk flormelis, 1 usprøjtet appelsin, lidt stødt kanel

  1. Tænd ovnene på 185 grader varmluft,
  2. Pisk brun farin og æg lyftigt med elpisker
  3. Bland mel med bagepulver, salt, og kanel i en anden skål
  4. sigt mel og krydderier i æggemassen, og vend det godt sammen
  5. Skræl gulerødderne og riv dem groft,
  6. Skræl ingefæren og riv den fint
  7. Smelt smørret i en gryde
  8. Vend gulerødder, ingefær og smeltet smør i dejen
  9. sæt 10-12 papirsforme i en metalmuffinsform, og fyld formene ca 2/3 op med dej
  10. Bag miffinsene i ovnen i 18.20 minutter, til de er gennembagte
  11. Afkøl kagerne på en bagerist

Topping:

  1. Rør flødeost sammen med flormelis
  2. skyl appelsinen, og skær skrællen i tynde strimler med et juliennejern
  3. Fordel toppingen på de afkølede kager og pynt med appelsinskalog et drys kanel
Print denne post Print denne post