Muffins: 150 g brun farin, 3 æg, 125 g hvedemel, 1 tsk bagepulver, 1 knivspids salt, 1 tsk stødt kanel, 2 gulerødder, 1 cm frisk ingefær – sv til ca 1 tsk., 100 g smør
Topping: 100 g flødeost naturel, 1½ spsk flormelis, 1 usprøjtet appelsin, lidt stødt kanel
- Tænd ovnene på 185 grader varmluft,
- Pisk brun farin og æg lyftigt med elpisker
- Bland mel med bagepulver, salt, og kanel i en anden skål
- sigt mel og krydderier i æggemassen, og vend det godt sammen
- Skræl gulerødderne og riv dem groft,
- Skræl ingefæren og riv den fint
- Smelt smørret i en gryde
- Vend gulerødder, ingefær og smeltet smør i dejen
- sæt 10-12 papirsforme i en metalmuffinsform, og fyld formene ca 2/3 op med dej
- Bag miffinsene i ovnen i 18.20 minutter, til de er gennembagte
- Afkøl kagerne på en bagerist
Topping:
- Rør flødeost sammen med flormelis
- skyl appelsinen, og skær skrællen i tynde strimler med et juliennejern
- Fordel toppingen på de afkølede kager og pynt med appelsinskalog et drys kanel