Rösti: 500 g skrællet butternutsquash, 2 løg, 1 spsk olivenolie, 1 æg, 1 dl finvalsede havregryn, salt og friskkværnet peber, smør til stegning
Topping: 2 dl cremefraiche 18%, 400 g røget laks, 1 håndfuld purløg, 125-250 g blandet grøn salat
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skræl butternutsquashen , og riv den groft
- Pil og riv løget, og bland det med den revne squash
- Tilsæt olivenolie, æg, havregryn, salt og peber, og rør det godt sammen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir
- Tryk en håndfuld af röstiblandingen sammen mellem hænderne, og tryk den derefter den dernæst ud på bagepapiret som en flad bøf.
- Sæt röstierne i ovnen i ca 25 min., til de er flot gyldne
- Top röstierne med cremefaraiche, røget laks og finthakket purløg
- Server med en grøn salat