Butternut-rösti med røget laks

Rösti: 500 g skrællet butternutsquash, 2 løg, 1 spsk olivenolie, 1 æg, 1 dl finvalsede havregryn, salt og friskkværnet peber, smør til stegning

Topping: 2 dl cremefraiche 18%, 400 g røget laks, 1 håndfuld purløg, 125-250 g  blandet grøn salat

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Skræl butternutsquashen , og riv den groft
  3. Pil og riv løget, og bland det med den revne squash
  4. Tilsæt olivenolie, æg, havregryn, salt og peber, og rør det godt sammen.
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir
  6. Tryk en håndfuld af röstiblandingen sammen mellem hænderne, og tryk den derefter den dernæst ud på bagepapiret som en flad bøf.
  7. Sæt röstierne i ovnen i ca 25 min., til de er flot gyldne
  8. Top röstierne med cremefaraiche, røget laks og finthakket purløg
  9. Server med en grøn salat