25 g gær, 2½ dl lunkent vand, 100 g sigtet speltmel, 400 g mel, 25 g sukker, 7 g salt, 35 g blødt smør, 70 g solsikkekerner, 2 store fint- eller groftrevne gulerødder, 1 æg
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt begge typer mel, sukker og salt , og ælt dejen sammen, til den slipper.
- Kom det bløde smør i dejen og ælt igen til dejen er ensartet.
- Dæk dejen til og lad den hæve i 45 min..
- Riv gulerødderne.
- Efter hævning – lav en fordybning midt i dejen.
- Kom revet gulerod, æg og solsikkekerner i hullet,
- Fold dejen ind over æg/gulerod/solsikke, og hak dejen i mange små stykker med en bagespatel, paletkniv eller kniv.
- Del dejen i 12 stykker og læg dem på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir.
- Dæk med hhv.. husholdningsfilm og et klæde.
- Lad hæve i 45 min..
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Bag gulerodsbruddene 10-12 min. til de er gyldne. Afkøl bruddene på en rist og nyd.
[Print_link]