Kebab med krydret kylling

Krydret kylling: 4 kyllingebrystfileter, 1 stjerneanis, 1 tsk. spidskommenfrø, 1 tsk. hele korianderfrø, 4 hele nelliker, ½ kanelstang, ½ tsk. hel allehånde, ½ tsk. tørrede chiliflager, 2 fed hvidløg, 4 spsk. olivenolie

Yoghurtdip: 2 dl yoghurt naturel 3,5 %, 1 fed hvidløg, 2 spsk. finthakket purløg, 1 tsk. honning, salt og friskkværnet peber

Rødløgssalat: 2 rødløg, 2 spsk. finthakket frisk mynte, 2 spsk. finthakket frisk koriander

Til servering: 8 fladbrød, 200 g tomater, 1-2
hjertesalater, frisk koriander

Krydret kylling:

  1. Flæk kyllingebrystfileterne på langs.
  2. Hæld alle krydderier, hvidløg og olie i en morter eller minihakker, og kværn til det er en fin pasta.
  3. Massér pastaen ind i kyllingekødet, og lad det marinere på køl i 1 time.
  4. Steg kyllingen i lidt olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, til kødet er gennemstegt.
  5. Lad kyllingekødet trække, og skær det ud i tynde skiver.

Yoghurtdip: 

  1. Rør yoghurt med hvidløg, purløg, honning, salt og peber.

Rødløgssalat:

  1. Pil rødløget, og skær det i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  2. Vend rødløgsskiverne med koriander og mynte.

Servering:

  1. Lun fladbrødene i ovnen eller på en pande.
  2. Skyl tomaterne, og halvér dem.
  3. Skyl salat og koriander.
  4. Servér brød, tomater, salat og koriander med kylling, rødløgssalat og yoghurtdip, så man selv kan rulle sin aftensmad.
Print denne post Print denne post