Cottage pie med kogte ærter

400 g oksekød i tern eller lammefars, 2 spsk mel, salt og friskkværnet peber, 1 spsk. olivenolie, 2 gulerødder, 100 g knoldselleri, 2 stilke bladselleri, 2 fed hvidløg, 5 dl mørk øl (stout), 5 dl kalve eller oksefond, 3 laurbærblade, ½ tsk. hele peberkorn, 4 stilke timian

Dertil serveres Kartoffelmos og kogte ærter (ca 500 g)

  1. Vend oksekøddet i mel krydret med salt og peber.
  2. Brun kødet god i lidt olie.
  3. skræl gulerødder og knoldselleri, og skær begge dele i små tern.
  4. Skyl bladselleri, og skær dem i tynde skiver.
  5. Pil og hak hvidløg fint.
  6. Hæld det hele i gryden og steg i 3-4 min..
  7. Tilsæt øl og fond, og kog op.
  8. Fjern skummet
  9. Tilsæt laurbærblade, peberkorn og timian og lad retten simre i ca 1½ time.
  10. Lav kartoffelmosen mens gryderetten simrer.
  11. Hæld gryderetten i et smurt ovnfast fad
  12. Bag fadet ved 200 grader i ovnen i 30-35 min., til toppen er gylden og sprød
  13.  Servering: Giv ærterne et opkog i letsalet vand, afdryp, og vend dem med en spsk. smør.
Print denne post Print denne post