400 g oksekød i tern eller lammefars, 2 spsk mel, salt og friskkværnet peber, 1 spsk. olivenolie, 2 gulerødder, 100 g knoldselleri, 2 stilke bladselleri, 2 fed hvidløg, 5 dl mørk øl (stout), 5 dl kalve eller oksefond, 3 laurbærblade, ½ tsk. hele peberkorn, 4 stilke timian
Dertil serveres Kartoffelmos og kogte ærter (ca 500 g)
- Vend oksekøddet i mel krydret med salt og peber.
- Brun kødet god i lidt olie.
- skræl gulerødder og knoldselleri, og skær begge dele i små tern.
- Skyl bladselleri, og skær dem i tynde skiver.
- Pil og hak hvidløg fint.
- Hæld det hele i gryden og steg i 3-4 min..
- Tilsæt øl og fond, og kog op.
- Fjern skummet
- Tilsæt laurbærblade, peberkorn og timian og lad retten simre i ca 1½ time.
- Lav kartoffelmosen mens gryderetten simrer.
- Hæld gryderetten i et smurt ovnfast fad
- Bag fadet ved 200 grader i ovnen i 30-35 min., til toppen er gylden og sprød
- Servering: Giv ærterne et opkog i letsalet vand, afdryp, og vend dem med en spsk. smør.