Indiske kikærtepandekager med krydret kylling

Kikærtepandekager: 3 dl kikærtemel, 1 spsk stødt gurkemeje, 1 spsk. garam masala, 1 tsk. hvidløgspulver, 2 tsk. salt, 2 dl vand, 1 håndfuld, frisk koriander, 1 stort rødløg, 1squash

Krydret kylling: 500 g, kylling i strimler, 3 cm, frisk ingefær, 2 fed hvidløg, 2 dl græsk yoghurt 10 %, 1 tsk. stødt gurkemeje, 1 spsk. garam masala, 1 limefrugt, salt og friskkværnet peber, olivenolie til stegning

Raita: ½, agurk, 1 håndfuld frisk mynte, 2 dl græsk yoghurt 2 %, 1 tsk. stødt spidskommen, salt

Til servering: 1 håndfuld frisk mynte

 Raita:  

  1. Skyl agurk, og skær den i meget små tern.
  2. Hak mynte fint.
  3. Rør agurk og mynte sammen med yoghurt, spidskommen og salt.
  4. Stil raita på køl indtil servering.

Krydret kylling:

  1. Læg kyllingestrimlerne i en skål.
  2. Skræl og riv ingefær.
  3. Pil og riv hvidløg.
  4. Pres lime.
  5. Rør ingefær, hvidløg og limesaft sammen med de resterende ingredienser til marinaden, og vend det i skålen med kylling.
  6. Lad kødet marinere på køl i mindst 1 time (gerne op til 1 døgn).

Indiske pandekager:

  1. Bland kikærtemel, gurkemeje, garam masala, hvidløgspulver og salt i en skål.
  2. Rør vand i, så du får en klistret dej uden klumper.
  3. Hak koriander fint.
  4. Pil rødløg, og skær i tynde skiver.
  5. Rør det i dejen.
  6. Skyl squash, riv den groft på et rivejern, og rør i dejen.
  7. Stil dejen på køl i mindst 30 minutter.
  8. Steg mellemstore pandekager af dejen i olie på en pande, til de er gyldne og sprøde.
  9. Steg det marinerede kyllingekød i olie på en pande, til det er gennemstegt og gyldent.

Servering:

  1. Fordel kylling over pandekagerne, og top med raita og frisk mynte.
  2. Servér straks.
Print denne post Print denne post