Kartoffelrösti med avocado og ristede kikærter

Rösti: 650 g kartofler,  1 rødløg, 2 æg, 50 g mel, 50 g revet cheddar, 1 tsk. stødt spidskommen, salt og friskkværnet peber peber, 2 spsk. olivenolie til stegning

Ristede kikærter: 1 ds. kikærter, 1½ spsk. olivenolie, 1 tsk.
stødt spidskommen, ½ tsk. tørrede chiliflager, 1 tsk. salt

Til servering: 2 avocadoer, ½ agurk, 2 dl cremefraiche 18 %, ½ bundt
frisk koriander

Kartoffelrøsti med cheddar:

  1. Skræl kartoflerne, og riv dem groft.
  2. Pres de revne kartofler fri for så meget væske som muligt.
  3. Pil og riv rødløget.
  4. Bland kartofler, rødløg, æg, hvedemel og revet cheddar sammen i en skål, og krydr med spidskommen, salt og peber.
  5. Tilsæt mere mel, hvis massen er for flydende.
  6. Form kartoffelmassen til ca. 12 runde røsti, og steg dem på en pande med olie.
  7. Tryk dem let flade med en paletkniv eller bagsiden af en grydeske, og lad dem stege i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.

Ristede kikærter: 

  1. Skyl og afdryp kikærterne, og bland dem sammen med olie og krydderier i en skål.
  2. Steg kikærterne på en pande i ca. 5 minutter, til de er sprøde

Servering:

  1. Flæk avocadoerne, fjern stenene, og skær avocadokødet i skiver. Skyl agurken, og skær den i små tern.
  2. Anret 3 kartoffelrøstier pr. person, og servér med cremefraiche, avocadoskiver, agurketern og ristede kikærter.
  3. Pynt med frisk koriander.
Print denne post Print denne post