Rösti: 650 g kartofler, 1 rødløg, 2 æg, 50 g mel, 50 g revet cheddar, 1 tsk. stødt spidskommen, salt og friskkværnet peber peber, 2 spsk. olivenolie til stegning
Ristede kikærter: 1 ds. kikærter, 1½ spsk. olivenolie, 1 tsk.
stødt spidskommen, ½ tsk. tørrede chiliflager, 1 tsk. salt
Til servering: 2 avocadoer, ½ agurk, 2 dl cremefraiche 18 %, ½ bundt
frisk koriander
Kartoffelrøsti med cheddar:
- Skræl kartoflerne, og riv dem groft.
- Pres de revne kartofler fri for så meget væske som muligt.
- Pil og riv rødløget.
- Bland kartofler, rødløg, æg, hvedemel og revet cheddar sammen i en skål, og krydr med spidskommen, salt og peber.
- Tilsæt mere mel, hvis massen er for flydende.
- Form kartoffelmassen til ca. 12 runde røsti, og steg dem på en pande med olie.
- Tryk dem let flade med en paletkniv eller bagsiden af en grydeske, og lad dem stege i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
Ristede kikærter:
- Skyl og afdryp kikærterne, og bland dem sammen med olie og krydderier i en skål.
- Steg kikærterne på en pande i ca. 5 minutter, til de er sprøde
Servering:
- Flæk avocadoerne, fjern stenene, og skær avocadokødet i skiver. Skyl agurken, og skær den i små tern.
- Anret 3 kartoffelrøstier pr. person, og servér med cremefraiche, avocadoskiver, agurketern og ristede kikærter.
- Pynt med frisk koriander.