Tandooribagt blomkål med chaat, mynteyoghurt og fladbrød

Blomkål: 1 tsk hel spidskommen, 1 tsk korianderfrø, 2 fed revet hvidløg, 3 ck revet ingefær, ½ rød finthakket chili uden kerner, saften af ½ citron, 4 spsk græsk yoghurt, 2 blomkål, salt og friskkværnet peber

Krydderiblanding: 1 tsk kardemommefrø, 1 tsk fennikelfrø, 1 tsk korianderfrø, ½ tsk sennepsfrø, 2 nelliker, en kvart tsk kanel, en kvart tsk gurkemeje, en kvart tsk chilipulver

Chaat: 200 g modne cherrytomater, ½ rødløg, 1 ds kikærter, 1 lime, 1 håndfuld finthakket mynte, 1 håndfuld finthakket koriander

Mynteyoghurt: 1 lille bundt mynte, 250 ml græsk yoghurt, salt og friskkværnet peber

Tilbehør : fladbrød

Blomkål:

  1. Tænd ovnen på 190 grader.
  2. Stød alle krydderierne i en morter, og kom dem  i en skål med alle de andre ingredienser,
  3. Rør godt rundt, så det hele er blandet.
  4. Fordel marinaden over de 2 blomkål.
  5. Sørg for, at marinaden kommer godt ind i alle krogene på blomkålene , så alt er dækket.
  6. Krydr med salt og peber, og kom dem i et ovnfast fad.
  7. Placer dem i ovnen og bag dem i 35- 4 minutter – eller til man kan prikke igennem stilken med en kødnål.

Krydderiblanding:

  1. Stød alle krydderierne i en morter, og sæt til side.

Chaat:

  1. Skær tomaterne i kvarte, og skær løget i tynde skiver.
  2. Kom kikærterne i en skål med tomater og løg.
  3. Tilsæt en god teskefuld af krydderiblandingen, et knips salt, og saften af en lime.
  4. Derefter tilsættes hakket mynte og koriander, og det blandes godt.
  5. Smag til med salt, peber og ekstra limesaft.

Mynteyoghurt:

  1. Pluk myntebladene, og hak dem fint.
  2. Kom den i en skål med yoghurt og krydr med salt og peber.

Skær blomkålshovederne i både og server med chaat, fladbrød og mynteyoghurt

Print denne post Print denne post